Bolt az Old Traffordon, csapatkapitányként lép pályára

Bolt
Manchester United supporter, Jamaican Olympic sprint champion Usain Bolt on the pitch with a replica shirt displaying the time in which he won the 100m Final before the English Premier League football match between Manchester United and Fulham at Old Trafford in Manchester, north-west England on August 25, 2012. AFP PHOTO/ANDREW YATES RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications / AFP PHOTO / ANDREW YATES
Vágólapra másolva!
A június 10-ei, manchesteri UNICEF-gála egyik csapatának kapitánya lesz Usain Bolt; a tavaly visszavonult nyolcszoros olimpiai bajnok atléta vasárnap jelentette be, hogy szerződést írt alá egy futballcsapatnál, kedden pedig az is kiderült, hogy ez az együttes a "futballsegély világválogatott".

Az ellenfél egy angol gárda lesz, amelyben ex-labdarúgók és előadóművészek kapnak helyet, s a popsztár Robbie Williams lesz a kapitánya.

Usain Bolt nem először szerepel majd az Old Traffordon Forrás: AFP/Andrew Yates

A jótékonysági mérkőzés bevételét az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja, az UNICEF kapja.

"A futballsegély az UNICEF-ért egyedülálló mérkőzés lesz" - mondta kedden, a Twitteren közzétett videóüzenetében a 31 éves Bolt, aki közel kilencéves 100 méteres világcsúcsára utalva a meze hátoldalán a 9.58-as számot viseli majd.

A jamaicai sportember többször beszélt arról, hogy szeretne egy nagy klubban, mint például kedvenc csapatában, a Manchester Unitedben vagy a Borussia Dortmundban játszani. A hobbifutballista vasárnap azt közölte, hogy "éppen aláírt egy szerződést egy futballcsapattal".

Bolt nyolc olimpiai aranyérme mellett 11 világbajnoki címet gyűjtött és öt világcsúcsot állított fel. A 100 és 200 méteres síkfutás világrekordját 9.58, illetve 19.19 másodperccel 2009 óta tartja.