Tizenharmadik csapatában mutatkozott be a menedzserjátékok sztárja

PRE_OLY_ADU FUTBOL SOCCER PREOLIMPICO VARONIL 2012 HORIZONTAL
Freddy Adu 2012-ben az amerikai válogatottban
Vágólapra másolva!
Freddy Adu minden idők legfiatalabb játékosaként, 14 évesen mutatkozott be az amerikai profi fociligában, az MLS-ben, a DC United játékosaként. A most 28 éves focista karrierje nem úgy alakult, ahogyan azt sokan várták volna, annak ellenére, hogy 17 évesen leigazolta a Benfica, de nem igazán tudott élni az európai lehetőséggel.

Adu a DC United után szerepelt a Real Salt Lake, a Benfica, a Monaco, a Belenenses, az Aris, majd a török Caykur Rizespor csapataiban. 2011-ben visszatért Amerikába, a Philadelphia Unionban szerepelt, majd jött a Bahia, a finn KuPS, valamint a KuFu-98. 2015-ben újra Amerikába igazolt, a Tampa Bay Rowdies csapatához.

Freddy Adu 2012-ben az amerikai válogatottban Forrás: MEXSPORT/MEXSPORT/Isaac Ortiz

A ghánai származású Adu hétvégén újra pályára lépett, ezúttal az amerikai másodosztályban szereplő Las Vegas Lights csapatában. Adu szombaton, korábbi csapata a DC United ellen mutatkozott be, csereként lépett pályára, így nem lehetett ott ezen a csapatképen:

Adu a 61. percben lépett pályára, majd a 86. percben adott egy gólpasszt, de így is 4-2-re kikaptak a felkészülési meccsen. Aduék számára március 17-én indul az idény a Fresno FC ellen.

A legendás gólpassz: