Az Atlético Madrid két sztárja egyszerre igazolt a Kínai Szuper Ligába

Horizontal
Alaves' Spanish defender Alexis Ruano (R) tackles Atletico Madrid's Belgian midfielder Yannick Ferreira-Carrasco during the Spanish league football match Club Atletico de Madrid against Alaves at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid on December 16, 2017. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid két meghatározó játékosát, a belga támadót, Yannick Carrascót és az argentin támadó középpályást, Nicolás Gaitánt is eladta a kínai élvonalban szerepl Dalian Yifang csapatának.

Komoly bombát robbantott az Atlético Madrid az átigazolási piacon, miután a klub a hivatalos honlapján is bejelentette, hogy két meghatározó játékosát, a belga Yannick Carrascót és az argentin Nicolás Gaitánt egyidejűleg eladta a Kínai Szuper Ligában (Chinese Super League) szereplő Dalian Yifangnak.

A 24 éves Carrascóért és a 30 éves Gaitánért meg nem erősített hírek szerint 30, illetve 18 millió eurót fizettek a kínaiak.

Carrasco 2015-ben a francia Monacótól került az Atléticóhoz, ahol 81 bajnoki mérkőzésen 17 alkalommal volt eredményes, összességében pedig 108 mérkőzésen 20 gólt és 11 gólpasszt hozott össze. Góljai közül a legemlékezetesebb a 2016-os Bajnokok Ligája-döntőben (amit végül tizenegyesekkel elveszítettée) a Real Madrid ellen szerzett találata, amivel ő lett az első belga futballista gólt szerzett a sorozat döntőjében.

22 válogatott fellépésén öt gólt szerzett, az elsőt a 2016-os Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, Magyarország ellen.

Nicolás Gaitán 2016-ban a Benficától érkezett a Madridba, ahol a másfél szezon alatt 42 mérkőzésen lépett pályára, és ezeken négy gólt szerzett.