Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain hazai pályán 3–0-ra legyőzte az Olympique Marseille-t a francia bajnokság 27. fordulójának rangadóján. Most mégsem ez, hanem Neymar sérülése foglalkoztat mindenkit: a brazilt hordágyon vitték le kilenc nappal a Real elleni BL-visszavágó előtt.

A PSG–Marseille mindig több mint egy meccs, most viszont a presztízsen kívül tényleg nem volt más jelentősége: a két csapatot 13 pont választotta el a tabellán.

Ősszel a Marseille elcsípett egy 2–2-es döntetlent hazai pályán, Garcia pedig úgy gondolta, hogy nem is változtat azon a taktikán, ami akkor eredményre vezetett,

és ezúttal is 4-2-3-1-ben, két szűrővel próbálta megakadályozni a párizsi rohamokat.

A PSG-nél természetesen ott volt Neymar, Cavani és Mbappé, na meg Son Goku is (ha ez volt a Marseille ellen, mi lesz a Real elleni BL-visszavágón?):

Még le se pergett az első fél óra, Garcia terve már darabokban volt:

előbb Mbappé rúgott gólt, majd Rolando kapott bele nagyon rosszul Neymar lecsúszott lövésébe. Máris 2–0.

A Marseille-nek becsületére legyen mondva, próbálkozott (kétgólos hátrányban érthető is), de egy Payet lövést leszámítva nem nagyon volt mit feljegyzezni.

Neymar úgy ünnepelt, mintha ő lőtte volna a gólt Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

A szünet után fordult nagyot a világ,

erről Cavani gondoskodott az 55. percben, amikor Neymar labdáját vágta a kapuba.

A Marseille ment a szépítésért, több helyzete is volt (mondjuk Rolando fejese, amit Areolának kellett szögletre ütnie), de még a szépítés sem jött össze. A 3–0 ellenére a PSG öröme nem lehet teljes:

a hajrában Neymarnak aláfordult a bokája, és hordágyon kellett levinni.

Egyelőre nem tudni mennyit kell kihagynia, de nem festett valami jól a brazil. Mindez kilenc nappal a Real elleni BL-nyolcaddöntő előtt.

– nyilatkozta a meccs után Emery.

Az arcod, amikor hordágyon viszik le a 222 millió euródat Forrás: twitter

A győzelemmel a PSG továbbra is 14 ponttal vezet a Monaco előtt, a Marseille maradt harmadik. Kérdés, hogy mennyit adott ki magából a két csapat, tekintve, hogy szerdán ugyanitt negyeddöntőt játszanak egymással a Francia-kupában.

A meccs összefoglalója: