Vágólapra másolva!
26 éves korában, hosszan tartó betegség után, tragikusan fiatalon hunyt el a korábbi újpesti közönségkedvenc, Lázár Bence. Egykori barátok, kollégák, csapattársak gyászolják a csütörtök hajnalban elhunyt játékost, akinél 2015-ben diagnosztizáltak leukémiát.

Csütörtök este az Újpest FC szurkolói és labdarúgói a Szusza Ferenc Stadion bejáratánál gyűltek össze, hogy leróják kegyeletüket a fiatalon eltávozott Lázár Bence emléke előtt. Gyertyák, mécsesek fénye világította be a megemlékezés helyszínét, mindenkit megrendített a tragédia.

„Még most sem akarom elhinni, hogy Bence már nincs közöttünk.

Barátok voltunk, gyakran beszéltünk telefonon, legutóbb azt mondta, minden rendben vele, jól alakul a rehabilitációja, így megnyugodtam – mondta a Blikknek Kabát Péter, az Újpest korábbi csatára. – Ehhez képest csütörtökön dél körül jött a gyászhír. Éppen vezettem, és félre kellett állnom az autóval, sokkolt a tragédia. Mindig mosolygó, hatalmas szívű, őszinte srác volt, már most nagyon hiányzik. Együtt érzek a családjával, sok erőt kívánok nekik.

Kabát Péter jó barátságban volt a fiatalon elhunyt Lázár Bencével Fotó: Polyák Attila - Origo

A gyászoló tömegben a régebbi generációk több képviselője, mint például Véber György és Zámbó Sándor is megjelent. Őket is megrázta Bence halála.

Tudom, hogy régóta küzdött a betegséggel, de utána láttam a tévében szakkommentátorként, és abban bíztam, sikerül legyőznie a betegséget, és meggyógyul. Nagyon kedves srác volt, néhányszor beszélgettünk is. Amikor megtudtam, hogy lesz gyertyagyújtás a stadionnál, kötelességemnek éreztem, hogy elmenjek. Nyugodjék békében – kesergett Zámbó, az Újpest legendás, kilencszeres bajnok csatára.

Az Újpest péntekre szervezett irányított véradást, még Lázár Bence javára. Ezt annak ellenére is megtartották, hogy időközben a korábbi futballista elhunyt, a szervezetét legyőzte a gyilkos kór.

Sorstársai számára azonban létfontosságú az összefogás.