Vágólapra másolva!
Az Európa Ligában már nyolcaddöntőben összekerült az olasz AC Milan és az angol Arsenal, az olaszok pedig komoly önbizalommal várják az összecsapást.

Az AC Milan sportigazgatója, Massimiliano Mirabelli a sorsolás után azt nyilatkozta, sajnálja az Arsenalt.

„Sajnálom az Arsenalt, biztos vagyok benne, hogy még mentek volna pár kört az európai kupában. Döntőnek is nagyszerű lett volna ez a párosítás, de boldog vagyok. A legjobb, ha igazi nagycsapatok ellen léphetünk pályára, ilyen ellenfelekre van szükségünk" – mondta Mirabelli.

A Milan csapatmenedzsere, Christian Abbiati is elmondta véleményét. A csapat korábbi kapusa részese volt egy londoni nagy zakónak, amikor az Arsenal 3-0-ra nyert a Milan ellen, a dolog szépséghibája csak az volt londoni szempontból, hogy a Milan 4-0-ra nyerte az első meccset még a 2012-es BL-nyolcaddöntőben.

Christian Abbiati játékosként már nézett szembe az Arsenallal Forrás: DPPI/Michael Zemanek

„Katasztrófa volt az a meccs, de végül összejött a továbbjutás. Remélem, nem lesznek az akkorihoz hasonló hibák, jó formában vagyunk, remélem, tudjuk ezt tartani. Természetesen ez az Arsenal sem ugyanaz, mint volt 2012-ben, de várjuk a meccset, ehhez nem kell extra motiváció" – mondta Abbiati.

Ahogy 2012-ben, ezúttal is a Milan kezdi hazai pályán a párharcot, március 8-án, míg a visszavágó egy héttel később lesz az Emirates-ben.

Mindkét csapat a hatodik helyen áll a bajnokságban, egyaránt nyolc pontra a BL-indulást jelentő negyedik helytől. A végső siker az Európa Ligában biztos indulást jelent a csapatoknak a Bajnokok Ligájában.