Vágólapra másolva!
A Békéscsaba 3-1-re győzött a Nagykanizsa otthonában, a másodosztályú Zalaegerszeg házigazdaként 1-0-ra bizonyult jobbnak a Puskás Akadémia FC csapatánál, az ugyancsak NB II-es Dorog 2-1-re nyert az élvonalbeli Debrecen otthonában, Diósgyőr 2-0-ra verte a másodosztályú Vác FC-t, míg az Újpest-Paks találkozó a havazás miatt elmaradt a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének keddi első mérkőzésén.

A másodosztályú Békéscsaba

a 32. percben már három góllal vezetett, a megyei I. osztályban szereplő hazaiak a szünet után szépítettek.

Az időjárás miatt egy ideig erősen kérdéses volt a mérkőzés megrendezésére, de a délelőtt folyamán önkéntesek letakarították a nagy mennyiségű havat a pályáról.

Pintér Attila nem lehetett boldog a lefújást követően Forrás: Döme László Balázs/pfla.hu

A ZTE-PAFC találkozó egyetlen gólját Vernes Richárd szerezte büntetőből a 65. percben.


Ahogyan Nagykanizsán, az időjárás miatt egy ideig Zalaegerszegen is erősen kérdéses volt a mérkőzés megrendezésére, de délelőtt és kora délután önkéntesek - köztük a klub utánpótlásának tagjai - letakarították a nagy mennyiségű havat a pályáról.

Az Újpest-Paks találkozó elmaradt, mivel a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyege alkalmatlan volt a játékra a nagy havazásban.

A pálya vonalait piros festékkel megerősítették, hogy jobban látsszanak, de a gyepszőnyeg továbbra is balesetveszélyes, annyira csúszik a hótakaró miatt. A meccs játékvezetői stábja hosszas tanakodás után 18.25-kor döntött a halasztásról. A meccs új időpontját később jelöli ki a magyar szövetség.

Iványi Zoltán játékvezető (j2) a pályán a Szusza Ferenc Stadionban 2018. február 20-án. Elmaradt az Újpest FC-Paksi FC mérkőzés, a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének találkozója, mert a stadion gyepszőnyege az erős havazás miatt alkalmatlanná vált a játékra Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

„Két órával ezelőtt teljesen alkalmatlan volt a mérkőzésre. A piros festék, amellyel megpróbálták felszórni a vonalakat, azok

mert ilyen körülmények között nem lehet lejátszani a mérkőzést. Hogy mikor lesz pótolva, azt még nem lehet tudni, mert nagyon sűrű a program" – mondta Tóth Vencel, az MLSZ ellenőre.

A DVSC-Dorog mérkőzésen a szünet után Kinyik Ákos szerzett vezetést a hazaiaknak, de a folytatásban a kapus Nagy Sándor hibáját kihasználva

Kovács Dániel egyenlített, majd a Kinyik szabálytalansága miatt megítélt büntetőt a dorogi csapatkapitány, Mészáros Áron értékesítette.

Eredmény, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

UFC Nagykanizsa (megyei I.)-Békéscsaba 1912 Előre (II.) 1-3 (0-3)
Zalaegerszeg (II.)-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)
Újpest FC-Paksi FC - elmaradt a pálya használhatatlansága miatt
Debreceni VSC-Dorogi FC (II.) 1-2 (0-0)
Diósgyőri VTK-Vác FC (II.) 2-0 (1-0)

szerdán játsszák:
ETO FC Győr (II.)-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 16.00
MTK Budapest (II.)-Sényő FC (megyei I.) 17.00
BFC Siófok (II.)-Budapest Honvéd 18.00