Guardiola szerint nem volt elég jó a Premier League-hez

Pep Guardiola lemondott Alexis Sánchez megszerzéséről
Vágólapra másolva!
Pep Guardiola, a Manchester City menedzsereként a Wigan ellen szerepel az FA-kupa nyolcaddöntőjében hétfő este, de korábban vehetett volna más ívet is a pályafutása.

Pep Guardiola elmondása szerint 15 évvel ezelőtt, miután nem kellett a Manchester Citynek és Stuart Pearce-nek, próbálkozott a Wigannél is, de végül ott sem igazolták le. A Wigan elleni kupameccs előtti sajtótájékoztatón tartott múltidézést a City menedzsere.

Pep Guardiola edzőként már megüti a PL szintjét Forrás: AFP/Paul Ellis

„Nem voltam elég jó, ez az igazság. Öreg voltam, nagyon öreg ahhoz, hogy Angliában kezdjek focizni. Megpróbáltam, de már nem voltam képes rá, a Manchester City és a menedzser, Stuart Pearce jó döntést hozott" – mondta Guardiola, aki edzett a Citynél, de végül szerződést nem kínáltak neki.

A Wigannél Guardiola ügynöke jelentkezett be, de végül abból az üzletből sem lett semmi.

Korábban Paul Jewell, a Wigan akkori menedzsere is elmondta, beszélt telefonon Guardiolával, aki szinte mindent tudott a Wigan akkori keretéről. „Guardiola szeretett volna a Premier League-ben szerepelni, nem voltak különösebben komoly követelései, de pár nap múlva hívott az ügynöke, hogy hihetetlen katari ajánlatot kaptak, így végül nem jutottunk ennél tovább" – mondta Jewell.