Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjében a Manchester United két Romelu Lukaku góllal tudott nyerni az ugyancsak a Premier League-ben szereplő Huddersfield ellen, így várhatja a negyeddöntő sorsolását.

A Manchester United nagyon gyorsan vezetést szerzett az összecsapáson, Romelu Lukaku már a 3. percben eredményes volt. A belga támadó szép egyéni teljesítmény után talált a kapuba.

A folytatásban inkább a Huddersfield irányította a játékot, de egyenlítenie nem sikerült, pedig a labdabirtoklási fölénye mellett a kapura is veszélyesebb volt.

Sokatmondó adat, hogy az MU egyetlen kaput találó próbálkozásából született a gól.

Azt is meg kell azonban jegyezni, hogy Mata a játékrész végén gólt szerzett, a videóbíró segítségével azonban visszavonták a találatot.

Manchester United belga támadója, Romelu Lukaku duplázni tudott a Huddersfield ellen Forrás: AFP/Oli Scarff

A második félidőben sem változott sokat a játék, a Huddersfield ment előre becsülettel az egyenlítésért, lövésekből is akadt rendesen, ám jött a Manchester United második kaput eltaláló lövése és a második gólja:

az 55. percben Alexis Sánchez szép kiugratása után ismét Lukaku villant.

A hazai csapat a hátralévő időben is képtelen volt kihasználni a helyzeteit, így a lehetőségeivel jobban sáfárkodó MU jutott az FA-kupa legjobb nyolc csapata közé.

Ami a további találkozókat illeti, a Brighton 3-1-re legyőzte a Coventryt, a Southampton a West Brom otthonában harcolta ki a továbbjutást (1-2), míg a Sheffield Wed-Swansea összecsapás gólnélküli döntetlennel zárult, így újrajátszás következik.

ANGOL FA-KUPA
Nyolcaddöntő

Huddersfield Town–Manchester United 0–2 (0-1)
Sheffield Wednesday (II.)–Swansea City 0–0
West Bromwich Albion–Southampton 1–2 (0-1)
Brighton & Hove Albion–Coventry City (IV.) 3–1 (2-0)
Pénteken játszották
Leicester City–Sheffield United (II.) 1–0 (0-0)
Chelsea–Hull City (II.) 4–0 (4-0)

Döntetlen esetén újrajátszás következik, a győztesek továbbjutottak.