Vágólapra másolva!
Az Európa Liga egyenes kieséses szakaszának első fordulójában az Arsenal 3-0-ra győzött a svéd Östersunds vendégeként. A hazai csapatnak a 91. percben meglett volna az esélye, hogy büntetőből szépítsen, de Tom Pettersson személyében olyan ember vállalta magára az ítélet végrehajtását, akit talán csak az utolsók között kellett volna odaküldeni.

A 91. percben háromgólos vendég vezetésnél az Arsenal spanyol válogatott hátvédje, Héctor Bellerín a tizenhatoson belül elkaszálta a svédek 20 éves tehetségét, Tesfaldet Tekiét. A jogosan megítélt büntető végrehajtását a rutinos középhátvéd, a 27 éves Tom Pettersson vállalta magára, de a gyengén helyezett lövését az Ágyúsok kolumbiai kapusa, David Ospina könnyű szerrel hárította.

Az esetet követően az angol sajtóban megjelent egy kép, amit Tom Pettersson töltött fel még 2016 augusztusában a twitter-oldalára. A 27 éves védő és az újszülött kisfia Arsenal mezben várják, hogy kezdődjön az Arsenal-Liverpool rangadó.

Az Östersunds védője egyébként nyíltan vállalja, hogy Arsenal szurkoló. Az Instagram és a Twitter-fiókja is tele van londoni klubbal kapcsolatos bejegyzésekkel.