Vágólapra másolva!
Az RB Leipzig hatalmas lépést tett a továbbjutás felé az Európa-ligában, hisze a Seria A éllovasát győzte le 3-1-re, ráadásul idegenben. Kádár Tamás végig a pályán volt a Dinamo Kijev csapatában, amely 1-1-es döntetlent játszott az AEK Athén vendégeként. A Borussia Dortmund szenvedve, az Arsenal és az AC Milan gálázva nyert.

Gulácsi Péter együttese, az RB Leipzig a Bajnokok Ligájából kizuhanó Napoli otthonába látogatott az Európa-liga egyenes kieséses szakaszának első mérkőzésén. A magyar kapus természetesen a kezdőcsapatban kapott helyet és az első félidőben megőrizte kapuját a góltól, igaz, a lipcsei támadók sem remekeltek a túloldalon. Fordulást követően viszont Ounas megtörte a gólcsendet, Gulácsinak nem volt esélye a jól helyezett lövésnél. A vendégek azonban nem estek össze, olyannyira nem, hogy előbb Werner a 61. percben egalizált, majd Bruma a vezetést is megszerezte a németeknek. A legvégén a mindent egy lapra feltéve támadó olaszok még egy gólt kaptak, a Lipcse tehát 3-1-re nyert és fél lábbal már a következő fordulóban érezheti magát.

A Dinamo Kijev Kádár Tamással a kezdőcsapatban lépett pályára az AEK Athén otthonában. A Dinamo jól kezdett, a 19. percben Csigankov révén megszerezte a vezetést. Sokáig úgy tűnt, Kádárék előnyből várhatják majd a visszavágót, de a 80. percben Ajdarevic közeli fejesével egyenlített a görög csapat. Kádár a kijevi védelem közepén végigjátszotta a találkozót.

A Dortmund az Atalantát fogadta és bár Schürrle góljával a 30. percben megszerezték a vezetést, Ilicic duplája révén fordítottak a bergamóiak. A remek formában lévő Michy Batshuayi azonban a hajrában szintén két gólt szerzett, amelynek köszönhetően a németek 3-2-re megnyerték a találkozót.

A Milan a Ludogorec otthonába látogatott és bár sokáig jól tartották magukat a bolgárok, Gattuso csapata végül Cutrone, Rodriguez és Borini góljaival könnyedén nyert 3-0-ra, formalitássá téve a visszavágót.

Az Arsenal a sorozat meglepetéscsapatának, a svéd Östersundnak volt a vendége, az angolok pedig a papírformának megfelelően, szintén simán hozták a kötelezőt. A 3-0-s győzelemből Mhitarjan két gólpasszal, Ospina pedig a hosszabbításban hárított büntetővel vette ki a részét. Mesut Özil is betalált, 2009. óta először a sorozatban, akkor a Werder színeiben volt eredményes.

Szoboszlai Dominik csapata, a Red Bull Salzburg értékes, 2-2-es döntetlent játszott a spanyol Real Sociedad otthonában. A magyar középpályást nem nevezték a találkozóra.

Eredmények:
Európa Liga, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzések:

FCSB (román)-Lazio (olasz) 1-0 (1-0)
Partizan Beograd (szerb)-Viktoria Plzen (cseh) 1-1 (0-0)
Olympique Lyon (francia)-Villarreal (spanyol) 3-1 (0-0)
Napoli (olasz)-RB Leipzig (német) 1-3 (0-0)
Celtic (skót)-Zenit (orosz) 1-0 (0-0)
AEK Athén (görög)-Dinamo Kijev (ukrán) 1-1 (0-1)
FC Köbenhavn (dán)-Atlético Madrid (spanyol) 1-4 (1-2)
Olympique Marseille (francia)-Braga (portugál) 3-0 (1-0)
Östersund (svéd)-Arsenal (angol) 0-3 (0-2)
Ludogorec (bolgár)-AC Milan (olasz) 0-3 (0-1)
Real Sociedad (spanyol)-Red Bull Salzburg (osztrák) 2-2 (0-1)
Szpartak Moszkva (orosz)-Athletic Bilbao (spanyol) 1-3 (0-3)
OGC Nice (francia)-Lokomotiv Moszkva (orosz) 2-3 (2-1)
Borussia Dortmund (német)-Atalanta (olasz) 3-2 (1-0)
FK Asztana (kazah)-Sporting Lisboa (portugál) 1-3 (1-0)
Crvena zvezda (szerb)-CSZKA Moszkva (orosz) 0-0