Arsenal: Pontszámban közelebb a kiesés, mint a listavezető City

Horizontal
Arsenal's French manager Arsene Wenger arrives for the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Arsenal at Wembley Stadium in London, on February 10, 2018. / AFP PHOTO / IKIMAGES / Ian KINGTON / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Jamie Vardy egyszerűen hihetetlen. Ha együttese, a Leicester City a Premier League élcsapataival talákozik, egészen biztosan gólt lő. Így volt ez a hétvégi Manchester City elleni mérkőzésen is, amelyen a Leicester ugyan 5-1-re kikapott, de Vardy azért csak beköszönt. Az Arsenal helyzete? Arra inkább csak keressük a szavakat.

Elég csak ránézni a Premier League állására és számolni egy kicsit. 27 fordulót követően az éllovas Manchester City-nek 72, a hatodik Arsenalnak 45 pontja van. Ez 27 pontos differencia. A 18., azaz kieső helyen álló Southampton 26 pontos, azaz 19 pontra van lemaradva a londoni egylettől. Ez pedig - akárhogy számoljuk - kevesebb, mint a City-től való távolság. Főhet tehát a feje Arséne Wenger menedzsernek. Ja, még egy csodálatosság:

1976 óta először fordult elő az Arsenallal, hogy az év első három idegenbeli bajnokiján kikapott (Bournemouth 1-2, Swansea 1-3, Tottenham 0-1).

Nem csattan ki a jókedvtől Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere Forrás: AFP/Ian Kington

Jó, hát a helyzet nem ennyire tragikus, mert a Bajnokok Ligája selejtezős helytől meg csak hét pontra van az Arsenal.

A dolog érdekessége, hogy az idény előtt sokan azt mondták, hogy az Ágyúsok ebben a szezonban kiemelkedően szerepelhetnek majd, mert nem indulnak a Bajnokok Ligájában.

Ha így folytatják, ez a veszély a következő BL-idényben sem fenyegeti őket. Egy biztos: a Tottenham elleni szombati vereség után a svédországi Östersundban esedékes Európa Liga-meccsükön sem számíthatnak sok jóra a az angolok.

Jamie Vardy hihetetlen

A Leicester City játékosa, Jamie Vardy az első futballista a Premier League történetében, aki ugyanabban a szezonban gólt lőtt a Tottenhamnek, az Arsenalnak, a Chelsea-nek, a Liverpoolnak, a Manchester City-nek és a Manchester Unitednek is.

A PL élcsapatai retteghetnek, ha meglátják Jamie Vardy-t Forrás: premierleague.com

A képet némileg árnyalja, hogy a hét végén a City ötöt vágott Vardy csapatának, de ne legyünk telhetetlenek: ez a rekord igenis megér egy kalaplengetést.

Még néhány csettintős statisztika

2012-es PL-debütálása óta Gylfi Sigurðsson (Swansea, Tottenham, Everton) lőtte a legtöbb gólt a tizenhatoson kívülről az angol élvonalban: tizenhetet.

A Swansea mérlege, amióta a portugál Carlos Carvalhal ült a kispadra: 11 meccsen 6-4-1.

Carlos Carvalhal most épp a Swansea együttesével csinál csodát Forrás: DPPI/Craig Doyle

Jürgen Klopp PL-mérlege a Liverpoollal: 95 meccsen 50-28-17. Brendan Rodgers liverpooli mérlege első 95 PL-meccsén: 50-23-22.

Sergio Agüero a 4. játékos, aki egymás után négy PL-szezonban is legalább 20 gólt lőtt. Rajta kívül ez csak Alan Shearernek, Thierry Henrynak és Harry Kane-nek sikerült.

(forrás)