Neymar nélküli is könnyedén hozta a PSG a kötelezőt a kupában

Paris: Paris Saint-Germain leads against Sochaux during a French League Cup match CrowdSpark Elyxandro Cegarra paris Sochaux french league cup fcsm psg paris-saint germain auguste bonal stadium FOOTBALL sports amtch league competition players teams februa
Paris Saint-Germain's Argentinian forward Angel Di Maria is seen on field during the French League Cup round of sixteen football match between Sochaux (FCSM) and Paris Saint-Germain (PSG), on February 6, 2018 at the Auguste Bonal stadium in Sochaux.
Vágólapra másolva!
Mindkét élvonalbeli nagy csapat, azaz a Paris Saint-Germain és az Olympique Marseille is fölényesen győzött a Francia Kupa nyolcaddöntőjének keddi játéknapján. Az egykor szebb napokat látott Auxerre viszont csúfos vereséggel búcsúzott.

A hétfőn 25. születésnapját a kötelező nagyszabású partival megünneplő Neymar nélkül felálló Paris Saint-Germainnek legnagyobb sztárja nélkül sem okozhatott gondot a másodosztály 7. helyén álló Sochaux legyőzése. Unai Emery, ha akarna sem tudna gyenge csapatot páyára tenni, és a Neymar helyett lehetőséget kaptó Ángel Di María 53 másodperc elteltével meg is szerezte a vezetést a párizsiaknak.

A hazaiak a 13. percben ugyan kiegyenlítettek, de szűk negyedóra elteltével már újra a vendégeknél volt az előny, ezúttal Edinson Cavani jóvoltából. A második félidőben már csak a PSG, pontosabban Di María talált a kapuba, kétszer is, így könnyed 4-1-es sikerrel jutott a PSG a negyeddöntőbe.

Még könnyebb dolga volt a másodosztályban 17., kiesési osztályozót érő helyen álló Bourg-en-Bresse otthonába látogató Olympique Marseille-nek. A déliek nem sokáig hagytak nyitott kérdéseket: a 10. percben elkezdték termelni a gólokat, és tíz perccel később már 0-4 állt az eredményjelzőn, amihez a szünet előtt hozzá tettek még egyet. A fordulás után pedig még négyet, a görög Kosztasz Mitroglu és az argentin Lucas Ocampos is triplázott.

Az 1996-ban még bajnok, legutóbb 2005-ben kupagyőztes, de még 2015-ben is döntős Auxerre, amely 2012-ben 32 év után esett ki az élvonalból, hazai pályán kapott ki 3-0-ra a harmadosztályú Les Herbiers-től.

Eredmények, Francia Kupa, nyolcaddöntő:
Sochaux–Paris Saint-Germain 1-4 (1-2)
Bourg-en-Bresse–Olympique Marseille 0-9 (0-5)
Auxerre–Les Herbiers 0-3 (0-1)
a győztesek továbbjutottak a negyeddöntőbe