Történelmi gólzáporral FA-kupa nyolcaddöntőben a Swansea

Millwall v Rochdale - FA Cup 4th Round Football - FA Cup 4th Round Millwall Rochdale   Ball The Den 27 Jan 2018 2016-2017 Action Sport GAME Soccer Soccer Match Soccer Team Sports TEAM NurPhoto
Tom Elliott of Millwall (Left) during FA Cup 4th Round match between Millwall against Rochdale at The Den, London on 27 Jan 2018 (Photo by Kieran Galvin/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Gólzáporos mérkőzések és történelmi sikerek születtek az FA-kupa negyedik fordulójának újra játszott mérkőzésein.

A Premier League-ben kínlódó Swansea szurkolói közül senki sem gondolta, hogy hiányozna a csapatnak egy újra játszás az FA-kupában, azonban a walesiek csak 1-1-es döntetlenre voltak jók tíz napja a Notts County otthonában. A Liberty Stadionban viszont olyat láttak a drukkerek, amilyet már nagyon régen, a csapat a 18. percben előnybe került - Tammy Abraham törte meg 825 perce tartó gólcsendjét -, majd 82 másodperc elteltével már kettővel vezetett. A félidőre 4-1-es előnnyel mehetett a Swansea, amelyik három gólos fórt 2013-ban tudott utojára összehozni az első 45 percben.

És nem vettek vissza a második félidőben sem, sőt rúgtak újabb négy gólt, végül 8-1-re győztek, a klub nagy könyvébe pedig beírhatják, hogy ez volt az első alkalom az FA-kupa történetében, hogy nyolc gólt tudtak szerezni egy meccsen.

Az első mérkőzésen a Millwall otthonában 2-2-t elérő Rochdale hazai pályán 1-0-ra legyőzte a dél-londoniakat, ezzel 1990 és 2003 után fennállása során harmadszor jutott el a kupasorozat ötödik fordulójáig.

Játékra alkalmasnak nyilvánították a pályát:

Az élvonalbeli Huddersfield Town a Birmingham City elleni hazai 1-1 után idegenben is hasonló eredményt ért el a 90 perc során, köszönhetően egy öngólnak, amivel kiegyenlítettek. A 180 perc birkózás után viszont sebességet váltotta PL-csapat, és tíz perc alatt kiüttötte a birminghamieket, 4-1-re győzve végül.

Eredmények, FA-kupa, 4. forduló, megismételt mérkőzések:
Swansea–Notts County 8-1 (4-1)
tj.: Swansea 9-2-vel
Rochdale–Millwall 1-0 (0-0)
tj.: Rochdale 3-2
Birmingham City–Huddersfield Town 1-4 (1-0, hosszabbítás után)
tj.: Huddersfield Town 5-2-vel