Vágólapra másolva!
2015. február 5-én, napra pontosan három évvel ezelőtt a Hertha BSC kinevezte a vezetőedzőnek a klub legendáját, Dárdai Pált. A magyar szakember azóta 122 mérkőzésen irányíthatta a berlini csapatot, és ha így folytatja, még nagyon sokáig szoríthatunk a sikereiért.

Dárdai Pál első félszezonjában a kiesés ellen küzdő Herthát vette át.

Csakúgy, mint egykor a magyar válogatottnál, rendbe tette a csapat védekezését, és az idény végén kiharcolta a bennmaradást a berlini csapat.

A 2015/15-os szezont hetedik helyen zárta a Hertha, majd egy évvel később a hatodik helyre futott be a Bundesligában, kiharcolva ezzel az európai kupaszereplést. A német bajnokság idei szezonjában a Hertha jelen pillanatban a 11. helyen áll, de még 13 mérkőzés hátra van a bajnokságból, így koránt sincs kizárva az újabb Dárdai-csoda.

A berlini klub a twitteren gratulált a magyar szakember elmúlt három évéhez. Ha azt vesszük, hogy korábban Arésne Wengerhez hasonlították – aki már több mint 21 éve az Arsenal menedzsere – akkor bízhatunk benne, hogy a Hertha vezetése még sok-sok éven keresztül meg fog bízni Dárdai Pálban, aki már nem csak a klub játékos legendája, hanem az edzők közt is a legjobbak közé emelkedett.

Senki nem gondolta volna, hogy Dárdai Pál eljut idáig

Száz Bundesliga-mérkőzésen ugyanannak a csapatnak a kispadján ülni a világ egyik legerősebb bajnokságában óriási edzői teljesítmény. Dárdai Pál a Hertha Berlin kispadján vasárnap a Leipzig ellen idegenben elért 3-2-es győzelmet hozó meccsen ünnepelhette ezt a jubileumot. Meccsek, gólok, emlékek az elmúlt 100 Bundesliga-találkozóról. A statisztikát szeretők pedig mind a száz bajnoki meccs eredményét elolvashatják.