Vágólapra másolva!
A Tottenham Hotspur sorra dönti a rekordokat, mióta a saját stadionjának elkészültéig a londoni Wembleyben rendezi a hazai Premier League-meccseit.

A Manchester United szerda esti vendégjátékára 81 978 néző volt kíváncsi a helyszínen, ennyien pedig soha korábban nem voltak még Premier League-meccsen. A korábbi rekordot a Tottenham tartotta, még októberben a Liverpool ellen 80 827 néző látogatott ki a kultikus arénába.

Tömött lelátók előtt a Tottenham Hotspur-Manchester United a Wembleyben Forrás: AFP/Ian Kington

A Tottenham egy évet vendégeskedik a Wembleyben, ameddig elkészül saját, 61 500 férőhelyes stadionja. A Tottenham rekordjai előtt a Manchester Unitedé volt az elsőség, még 2007-ben egy Blackburn elleni bajnokira 76 098 néző volt kíváncsi az Old Traffordon.

A Tottenham más rekordot is tart, az előző idényben a Bayer Leverkusen elleni Bajnokok Ligája-meccsre 85 512 néző látogatott ki, ennél többen még nem voltak brit csapat hazai meccsén. A Wembleybe egyébként maximum 90 ezer ember fér.

A Premier League-et megelőző korszakban egy 84 569-es nézőszám jelentette a rekordot, amikor a Manchester United az Arsenal ellen szerepelt a Maine Roadon.