A transzferek nem arról szólnak, kinek mennyi a valós piaci értéke

Horizontal
Manchester United's Chilean striker Alexis Sanchez reacts after the final whistle during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Manchester United at Wembley Stadium in London, on January 31, 2018. / AFP PHOTO / IKIMAGES / Ian KINGTON / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Szabados Gábor sportközgazdász szerint a labdarúgókra költött átigazolási összegek és fizetések a klubok bevételeivel párhuzamosan növekednek.

A szakember az M4 Sport Sportregggeli című műsorában csütörtökön úgy fogalmazott, mivel az európai egyesületek egyre több pénzre tesznek szert a jegyekből, a televíziós jogdíjakból és a mezeladásokból, így többet tudnak költeni játékosigazolásokra, valamint a labdarúgók bérére.

– mondta Szabados Gábor.

A közgazdász hozzátette, a transzferek nem arról szólnak, hogy kinek mennyi a valós piaci értéke, hanem ezek az adott pillanat döntései, amelyekkel a lehető legjobb megoldást keresi mindenki.

Szabados Gábor sportközgazdász Forrás: nepszava.hu

Alexis Sánchez átigazolása kapcsán úgy fogalmazott, hogy ugyan a játékost nyáron ingyen is szerződtethette volna a Manchester United, de most valószínűleg nem volt több jelentkező a chileiért, így a csapatnak nem kellett fizetési versenybe bocsátkoznia, s a piaci értékénél lényegesen alacsonyabb áron szerezte meg: a MU csak az örmény Henrih Mhitarjan játékjogát adta az Arsenalnak Sánchezért cserébe.

A magyar bajnokság kapcsán Szabados elmondta, a folyamatok hasonlóak, de itthon elsősorban a központi bevételek növekedése miatt tudtak nőni a fizetések.