Társoldalunk:

Messi zsenije kellett, hogy ne aludjunk el a Barca-Valencián

2018.02.01. 23:21

Luis Suárez góljával a Barcelona hazai pályán 1–0-ra győzött a Valencia ellen a spanyol Király-kupa elődöntőjének első meccsén.

Valverde és Marcelino talán a két legpragmatikusabb edző Spanyolországban, azaz időről időre, kiszámítható módon azt teszik, amit az adott meccs megkövetel a győzelem érdekében.

Marcelino és Valverde a meccs előttForrás: AFP/Josep Lago

Valverde ezúttal 4-4-2-ben állt fel és a széleken próbálta megnyerni a meccset, míg Marcelino ráment a játék tördelésére, és a 0–0 megtartására (mivel a visszavágót otthon játsszák, érthető).Ez eredményezett egy szinte nézhetetlen meccset, kevés ötlettel és helyzettel.A pályán az történt, amit a Barcelona akart, de az első félidőben még a kaput se sikerült eltalálni, és a kilenc szögletnek se lett semmi haszna.

Helyzetig se nagyon jutott el a Barca az első félidőbenForrás: AFP/Josep Lago

Valverdének szokása gatyába szednie a csapatot a második félidőre, emiatt lehetett reménykedni abban, hogy feljavul a meccs. Ha fel nem is javult, legalább a gól összejött a hazaiaknak. Ki az, aki egy dögunalmas, eseménytelen meccset is bármelyik pillanatban fel tud rázni? Naná, hogy Messi.A gólt nem ő szerezte, de ő volt az, aki kis területen, hat védő figyelmét magára vonva odaemelte a labdát Suárez fejére.

A hátralévő időben Messi még eltalálta a felsőlécet szabadrúgásból, de sok minden más nem történt.

Aki látta, annak úgyis mindegy, aki nem, az ne sajnálja. Egy hét múlva visszavágó a Mestallában, ott már eredménykényszerben kell fociznia a Valenciának. Az egy jobb meccs lesz. Biztosan.