Megvan Guardiola újabb Premier League-rekordja

fbl Horizontal
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola gestures on the touchline during the English Premier League football match between Manchester City and Bournemouth at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on December 23, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Sorozatban negyedik alkalommal választották a Premier League-ben a hónap edzőjének Pep Guardiolát. A bajnokság 26 éves történetében még nem volt példa ilyenre.

Szeptember, október és november után decemberben is Pep Guardiolát, a Manchester City katalán menedzserét választották a hónap legjobbjának a Premier League-ben. Ez új rekordnak számít korábban senkinek sem sikerült ez a bravúr, még olyan a bajnokságban húsz (vagy még több) évet lehúzó nagyságoknak sem, mint Sir Alex Ferguson vagy Arsene Wenger.

A Manchester City honlapján közzétett hír szerint decemberben a kék-fehérek hét bajnokit nyertek, majd egyszer ikszeltek (az év utolsó napján a Crystal Palace-szal), ami egy szintén ligarekordnak számító 18 győzelemből álló menetelésnek vetett véget. A csapat csak egyszer, a Bajnokok Ligájában kapott ki, a Sakhtar Donyeck elleni tétnélküli idegenbeli csoportmérkőzésen.

A city a kilenc meccsen 19 gólt szerzett és négyet kapott, miközben legyőzte a Tottenham Hotspursr, a West Ham Uniteder, a Bournemouth-t, a Newcastle-t, a Swansea-t, a Leicester Cityt és főleg a városi rivális Manchester Unitedet is.

A hónap menedzsere díj örökranglistáját 27 győzelemmel Sir Alex vezeti, a második Arsene Wengernek 15 elsőség jutott, míg a harmadik helyen David Moyes áll tíz sikerrel. Guardiolának ez volt az ötödik elismerése. Előtte sorozatban háromszor szinté egy külföldi edző tudott győzni: Antonio Conte az előző szezonban a bajnoki címig menetelő Chelsea élén gyűjtötte az elismeréseket.