Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága a november 30-i ülésén hat NB I-es csapatot is pénzbüntetéssel sújtott. A Haladás, a Ferencváros, a Vasas, a DVSC, a Diósgyőr és az Újpest összesen 1 millió 350 ezer forintot fizethet az MLSZ kasszájába.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága november 30-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

A FEB a Haladás – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Haladást, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért és szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 250.000 Ft, az FTC-t, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 250.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Szombathelyen telt ház előtt rendezték a Haladás-Ferencváros mérkőzést Fotó: Mudra László - Origo

A FEB a Vasas - DVSC mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 150.000 Ft, a DVSC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Diósgyőr - Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért és szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 250.000 Ft, az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 250.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.