Cristiano Ronaldo leadta a karácsonyi bevásárló listáját

Cristiano Ronaldo, karácsony
Cristiano Ronaldo leadta a karácsonyi bevásárló listáját a Real Madrid elnökének
Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóértesülések szerint a négyszeres aranylabdás Cristiano Ronaldo leadta a karácsonyi bevásároló listáját a Real Madrid elnökének, Florentino Péreznek.

A portugál sztár már jelezte, hogy elégedetlen a Real Madrid nyári inaktivitásával az átigazolási piacon. Véleménye szerint hiba volt elengedni olyan játékosokat, mint Álvaro Morata, Pepe, vagy James Rodriguez.

Ronaldo meglátása szerint a Real Madridnak csak akkor van esélye a bajnokságban ledolgozni a Barcelonával szembeni nyolcpontos hátrányát – és zsinórban harmadszorra megnyerni a Bajnokok Ligáját – ha Florentino Pérez januárban leszerződteti a portugál Goncalo Guedest, a brazil Marquinhost és a spanyol válogatott Kepa Arrizabalagát.

Goncalo Guedes a Barcelona elleni mérkőzés egyik legjobbja volt Forrás: DPPI/Oscar Barroso

A portugál Goncalo Guedes jelenleg a Valenciában futballozik kölcsönben, de papíron a Paris Saint-Germain játékosa. Az idei szezonban 11 mérkőzésen lépett pályára a La Ligában, három gólt szerzett és kiosztott öt gólpasszt is. A Real Madrid helyzetét nehezíti, hogy a 21 éves balszélső szerződése 2021-ben jár le a párizsi csapatnál, így minden bizonnyal nem két fillér lenne a megszerzése.

Marquinhos hosszú távon megoldaná a Real Madrid védőgondjait Forrás: DPPI/Pierre Charlier

A brazil Marquinhos a Paris Saint-Germain alapembere, aki az idei szezonban már 16 mérkőzésen pályára lépett. A 23-szoros brazil válogatott hátvéd szerződése 2022 nyarán jár le, a piaci értékét 35 millió euróra taksálják, de a Real Madrid érdeklődése nyilván megemelné az árát.

Kepa Arrizabalagát a La Liga egyik legjobb kapusának tartják Forrás: Sputnik/Vladimir Astapkovich

Az Athletic Bilbao kapusát, Kepa Arrizabalagát viszonylag könnyebb lenne Madridba csábítani. A novemberben már a spanyol válogatottban is bemutatkozó játékosnak jövő nyárig érvényes a szerződése a baszk csapatnál, így Florentino Pérez már januárban megszerezhetné némi aprópénzért. Ráadásul azt beszélik, hogy a Real elnöke ultimátumot adott a Manchester United kapusának, David De Geának, miszerint ha 2018 nyarán nem igazol Madridba, akkor keres a helyére más kapust.

Úgy tűnik, megvan a Real Madrid új kapusa

Nem Manchesterből érkezik, hanem a La Ligából.