Semmi meglepetés, a tartalékos Barca kiütötte a Murciát

Real Murcia v. FC Barcelona -  Copa del Rey 2017/18 Real Murcia FC Barcelona La Liga FOOTBALL Spain Liga Santander Cup of King Copa del Rey Mascherano Andre Gomes Aleńa Vermaelen Cillessen Deulofeu Denis Suarez Paco Alcacer Digne Semedo Arnaiz
Line up Barcelona (Mascherano, Andre Gomes, Aleńa,Vermaelen, Cillessen, Deulofeu, Denis Suarez, Paco Alcacer, Digne, Semedo, Arnaiz) during the match between Real Murcia vs. FC Barcelona, Copa del Rey 2017/18 in Nueva Condomina Stadium, Murcia, Spain on 24th of October 2017. (Photo by Jose Breton/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A spanyol Király-kupa legjobb 32 csapata között a Barcelona a harmadosztályú Real Murciát fogadta a párharc visszavágóján. Az első meccsen a katalán csapat 3-0-ra nyert idegenben, ezúttal pedig ötöt vágott ellenfelének.

A Barca értelemszerűen nem a legerősebb csapatával állt ki a mérkőzésre, nem volt a keretben Messi, Luis Suarez, Iniesta és ter Stegen sem.

A lassan csordogáló meccsen a 15. percben szerezte meg a vezetést a hazai csapat Paco Alcacer fejesével, amihez kellett azért egy jóadag szerencse is.
Az első félidő nem hozott további gólokat, a másodikban viszont csak 10 percet kellett várni, ekkor szintén a hazai szurkolók örülhettek: Vidal kapott egy jó labdát az előre húzódó Piquétől, elviharzott a jobbszélen, középre tálalt, ahol szintén Piqué érkezett, megelőzte védőjét és az üres kapuba lőtt.

Négy perccel később a két gólpassza után Vidal is beköszönt: ismét jobboldalt vezetett akciót a Barca, Semedo beadására jó ütemben érkezett Vidal és egy szép fejessel vette be a Murcia kapuját.

A katalán csapat ekkor sem állt le, elképesztő fölényben játszott, a Murcia alig tudta átlépni a félpályát. A 74. percben jött az újabb találat, Denis Suarez és Sergi Roberto hosszú kényszerítője után utóbbi volt eredményes a tetszetős támadás végén.

Öt perccel később már 5-0 volt az állás: Suarez sarkazott szépen José Arnaizhoz, aki a 16-oson belülről ballal kilőtte a hosszút.

A Barcelona tehát 5-0-ra győzött, ezzel 8-0-s összesítéssel jutott tovább a Király-kupa legjobb 16 csapata közé.

A Real Sociedad hiába vezetett 2-0-ra (összesítésben 3-0-ra) az első félidőben, a harmadosztályú Lleida fordított a másodikban, és több idegenben lőtt góljának köszönhetően kiejtette elsőosztályú ellenfelét.

Hasonlóan járt az Athletic Bilbao is, amely a 96. percig továbbjutásra állt a szintén harmadosztályú Formentera ellen, ekkor azonban a vendég kiscsapatból Muniz meglőtte a mérkőzés egyetlen gólját, amivel végül a Formentera ment tovább.

Eredmények, Király-kupa
Barcelona – Real Murcia 5-0 (1-0), tj.: Barcelona, 8-0-val
Real Sociedad – Lleida 2-3 (2-0), tj.: Lleida, 3-3-mal, több idegenben lőtt góllal
Sevilla – Cartagena 4-0 (3-0), tj.: Sevilla, 7-0-val
Atletico Madrid – Elche 3-0 (2-0), tj.: Atletico Madrid, 4-1-gyel
Athletic Bilbao – Formentera 0-1 (0-0), tj.: Formentera, 2-1-gyel
Las Palmas – Deportivo La Coruna 2-3 (0-1), tj.: Las Palmas, 6-4-gyel