Csak Wengeren múlt, hogy Griezmann nem lett az Arsenal játékosa

Griezmann
France's forward Antoine Griezmann celebrates after scoring a goal during the friendly football match between France and Wales at the Stade de France stadium, in Saint-Denis, on the outskirts of Paris, on November 10, 2017. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
Vágólapra másolva!
Érdekes történetet mesélt el Antoine Griezmann önéletrajzi könyvében; a legtöbb európai topklub kívánságlistáján előkelő helyen szereplő támadó 2013-ban az Arsenal hívószavára várt, Arséne Wenger menedzser választása azonban másra esett.

"Jól ment akkor a játék, szerencsére sok klubnál felmerült a nevem, amikor azonban meghallottam, hogy az Arsenal is érdeklődik irántam, semmi másra nem tudtam gondolni, csak hogy Londonba igazoljak" - emlékszik vissza az akkor a Real Sociedad színeiben futballozó Griezman.

"Az ügynököm folyamatosan kapcsolatban volt az Ágyúsok játékosmegfigyelőjével, én pedig csak vártam és vártam és vártam, ám végül semmi nem történt.

Köztudott, hogy Arséne Wenger követett el hibákat az átigazolási piacon, Griezmann esete azonban minimum a dobogóra kívánkozik Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sven Hoppe

Griezmann egy évvel később az Atlético Madridhoz került, ahol azóta is meghatározó tagja az alakulatnak.

És hogy kit választott Wenger helyette? Yaya Sanogót, akit ingyen igazolt le az Auxerre csapatától,

és akinek 11 mérkőzés jutott az Arsenal mezében, mielőtt négyszer is kölcsön adták.