Buffon mégsem vonult vissza a válogatottságtól

Italy v Sweden - FIFA 2018 World Cup Qualifier Play-Off: Second Leg General News SPORT Soccer World Cup Qualifier Play-Off Second Leg Italy v Sweden Sweden Russia World Cup 2018 Russia World Cup
Gianluigi Buffon during the playoff match for qualifying for the Football World Cup 2018 between Italia v Svezia, in Milan, on November 13, 2017.
Vágólapra másolva!
Gianluigi Buffon mégsem vonult vissza a válogatottságtól, pedig a 39 éves labdarúgó két héttel ezelőtt könnyek között jelentette be, hogy többet nem lép pályára az olasz nemzeti csapatban.

"Szünetet tartok, mert benne vagyok a korban" - mondta a válogatottságról a Juventus hálóőre azon a hétfői díjátadó ünnepségen, amelyen átvette az előző bajnoki szezon legjobb kapusának járó díjat.

Hozzátette: mindig a válogatott, valamint a Juventus "katonája" lesz, és nem képes "dezertálni".

Van még benne néhány meccs Forrás: NurPhoto/Loris Roselli/NurPhoto/Loris Roselli

"Ha hatvanéves leszek, és hiányzik a kapus a válogatottból, akkor is elfogadom a meghívást, mert számomra megtiszteltetés az országomat képviselni" - tette hozzá Buffon. Szerinte a jövő évi világbajnokság előtti felkészülési időszak mérkőzésein is lehetőséget kaphat.

Az olasz válogatottnak viszont nem kell felkészülnie az oroszországi tornára, az együttes ugyanis hatvan év után nem jutott ki a vb-re, mert a selejtező utolsó, novemberi állomásán elbukta a Svédország elleni párharcot.

A 175-szörös válogatott Buffon tagja volt a 2006-ban vb-aranyérmes olasz együttesnek, és nagyon közel volt a hatodik vb-részvételéhez, ami a futballtörténelemben még egyetlen játékosnak sem sikerült.