Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal komolyan beerősített. Egy héttel azután, hogy megszerezte a Borussia Dortmund játékos megfigyelőjét, Sven Mislintatot a klub bejelentette, hogy az FC Barcelona korábbi sportigazgatója, Raul Sanllehi is Londonba költözik.

Raul Sanllehi az utóbbi években komoly szerepet vállalt olyan világsztárok átigazolásában, mint Iván Rakitic, Luis Suárez, Álexis Sánchez, vagy éppen Neymar.

A 48 éves szakember 14 évet töltött az FC Barcelonánál,

februárban kezdi meg a munkát az észak-londoni csapatnál. Sanllehinek a jövőben fontos szerepe lesz a játékosokkal való tárgyalásokban, Ivan Gazidis vezérigazgatóval, a szerződéseket intéző Huss Fahmyval, és a menedzser Arséne Wengerrel fog szorosan együtt dolgozni.

FC Barcelona korábbi sportigazgatója, Raul Sanllehi is Londonba költözik Forrás: Agęncia Estado/Mauricio De Souza

„Az elmúlt három évben a legjobb szakemberekkel bővítettük a szakmai stábunkat.

Kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezik világszerte, és közvetlenül vett részt a labdarúgás elmúlt éveinek legnagyobb átigazolásaiból néhányban. Bízunk benne, hogy szakértelmét az Arsenalnál is kamatoztatni tudja" – mondta Ivan Gazidis.

Raul Sanllehi komoly fába vágta a fejszéjét, hiszen az Arsenal legnagyobb sztárjai – Alexis Sánchez, Mesut Özil és Jack Wilshere – is a távozás szélén állnak. Nem mindennapi teljesítmény lenne, ha rá tudná venni őket a maradásra.