Vágólapra másolva!
Jack Wilshere, az Arsenal középpályása nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a januári átigazolási időszakban elhagyja az észak-londoni csapatot.

Az Arsenal sajátnevelésű játékosa az utóbbi években rengeteg sérülést elszenvedett, ezért nem futotta még be azt a karriert, amelyet egykoron jósoltak neki. A 25 éves középpályás hónapok óta makkegészséges, de Arséne Wenger még nem igazán adott neki lehetőséget a Premier League-ben.

Az idei szezonban eddig csak 25 percet töltött a pályán,

bár ez ahhoz elég volt neki, hogy egy gólpasszt kiosszon az Everton elleni bajnokin. Wenger főként az Európa Ligában játszatja Wilshere-t, ahol az Arsenal B csapattal szokott felállni.

Jack Wilshere több mint tíz év után távozhat Londonból Forrás: AFP/Ben Stansall

A 34-szeres angol válogatott játékos szeretné beverekedni magát a nemzeti csapat keretébe, leghőbb vágya, hogy részt vehessen az oroszországi világbajnokságon. Ehhez azonban több játéklehetőségre lenne szüksége, és mivel jövő nyáron lejár a szerződése az Arsenalnál, nem elképzelhetetlen, hogy már a téli átigazolási időszakban klubot vált.

„Korábban már mondtam, hogy itt akarok maradni.

Tíz éve a klub játékosa vagyok, és nagyon szeretem az Arsenalt – kezdte Jack Wilshere, akit korábban a Barcelona is kiszemelt Xavi Hernández pótlására. – A januári átigazolási időszakig még van egy hónapunk. Biztosan le fogunk ülni a főnökkel (Arséne Wengerrel – szerk.), őszintének kell lennünk egymással. Régóta együtt dolgozunk, remek a kapcsolatunk, úgyhogy ezzel nem lesz probléma. Aztán majd kiderül, hogyan tovább" – tette hozzá az Arsenal játékosa, aki legutóbb a 2016-os Európa-bajnokságon szerepelt az angol válogatottban, de az Izland elleni nyolcaddöntős vereség óta nem kapott meghívót.

Az Arsenal 12 mérkőzést követően a 6. helyen áll az angol bajnokságban.

Vasárnap délután a 7. helyezett Burnley otthonába látogat.