Vágólapra másolva!
Az Östersunds FK újra megmutathatja, hogy a szurkolók mennyire együtt élnek a csapattal: a svéd klub a Zorja Luhanszk elleni Európa Liga-találkozó előtt hólapátot adna a leglelkesebbek kezébe.

Csütörtök reggelre valósággal betemette a hó Östersundot. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen az 50 ezer lakosú város a 63. északi szélességi fokon fekszik, ott pedig november utolsó harmadában már igen furcsán venné ki magát, ha nem esne a hó. Az északi sportok svéd fővárosában azonban ezúttal némi kellemetlenséget jelent, hogy csütörtök este a Jämtkraft Arénában Európa Liga-találkozót kellene rendezni. Miközben ilyenek az állapotok:

A munkából a stadion üzemeltetéséért felelős helyi vezető, Björn Sonidsson is derekasan kiveszi a részét.

A szurkolóival egymást segítő szimbiózisban élő Östersunds FK-t azonban nem kényszerítheti térdre holmi havazás: a Facebook-oldalukon délután felhívást tettek közé, miszerint várják azokat a drukkereket, akik hajlandóak a lelátón lévő nem kevés havat eltakarítani. Még egy telefonszámot is megadtak, ha valaki bizonytalankodna.

Az Östersunds az Európa Liga J csoportjának ötödik fordulójában fogadja az ukrán Zorja Luhanszkot, és egy győzelemmel be is biztosíthatja a továbbjutást. A csoport másik mérkőzésén Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC a spanyol Athletic Bilbaónál vendégeskedik.