Megszületett a történelmi eltiltás a PL-ben

Horizontal
Leicester City's English defender Danny Simpson (L) vies with Everton's Senegalese striker Oumar Niasse during the English Premier League football match between Leicester City and Everton at King Power Stadium in Leicester, central England on October 29, 2017. / AFP PHOTO / Paul ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol szövetség májusban hozott szabályát először alkalmazták a Premier League-ben, ez alapján visszamenőlegesen tiltották el műesésért az Everton szenegáli támadóját, Oumar Niasse-t.

A szenegáli támadó az Crystal Palace–Everton találkozón dobta el magát a londoniak tizenhatosán belül, miután Scott Dunn alig láthatóan hozzáért - Anthony Taylor játékvezető azonban befújta a büntetőt a vendégeknek.

A májusban hozott szabály szerint azonban egy független fegyelmi bizottság - amelyet egy-egy korábbi játékvezető, edző és játékos alkot - megnézte az esetet, és miután mindhárman úgy találták, hogy az afrikai csatár szándékosan vezette félre a játékvezetőt, Niasse-t két bajnoki mérkőzésre szóló eltiltással sújtották.

Alacsonyabb osztályban már volt példa hasonló büntetésre, a sort Shun Miller, a Carlisle United játékosa nyitotta, de a Premier League-ben Niasse volt az első, akire kiszabták az eltiltást.