Vágólapra másolva!
Ange Postecoglou vezetésével végül kijutott a 2018-as labdarúgó-világbajnokságra az ausztrál válogatott, a szövetségi kapitány mégis lemondott.

Nem mindennapi, 22 meccses sorozaton, a Honduras elleni interkontinentális selejtezővel lezárva, de kijutott a tornára az ausztrál válogatott, zsinórban negyedik alkalommal.

Ange Postecoglou a sajtótájékoztatón Forrás: AFP/William West

Postecoglou ennek ellenére egy szerdai sajtótájékoztatón jelentette be távozását a sikert követően.

„Sokat gondolkodtam, emésztettem magam, de úgy döntöttem, hogy ez a megbízatás itt véget ér. A legnagyobb kiváltság volt ezt a csapatot irányítani, természetesen nem ilyen befejezést vizionáltam, de tudom, hogy ez a megfelelő idő és a legjobb döntés" – mondta Postecoglou.

Postecoglou négy éve vezette az ausztrál válogatottat és a selejtezők során folyamatosan a média kereszttüzében volt, nem mindenkinek tetszett a csapat taktikai felállása, amiért gyakran a távozását követelték.

„A döntésemet többször meghoztam, először rögtön a Honduras elleni meccs után, de a szövetség elnökének hatására, többször megváltoztattam a véleményem. Gyorsan akartam dönteni, mindenkinek így a legjobb" – mondta az 52 éves szakember.