Lemondott az olasz futballelnök

Tavecchio
The Italian Football Federation President, Carlo Tavecchio during the FIFA World Cup 2018 qualification football match between Italy and Israel at Mapei Stadium in Reggio Emilia on September 5, 2017. (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Engedett a nyomásnak és lemondott posztjáról Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke.

A 74 éves sportvezető távozását rögtön azután kezdték többen követelni, hogy múlt hétfőn a válogatott elbukta a Svédország elleni világbajnoki pótselejtezőjét, így nem jutott ki a jövő évi oroszországi tornára. A kudarc miatt 1958 után először rendeznek majd vb-t Olaszország nélkül.

Tavecchio engedett a nyomásnak Forrás: NurPhoto/Matteo Ciambelli/NurPhoto/Matteo Ciambelli

Tavecchiót mások mellett az Olasz Olimpiai Bizottság vezetője is távozásra kérte fel, de a múlt héten még nem volt hajlandó lemondani. Egy interjúban pedig arról beszélt, hogy a kudarc okai Gian Piero Ventura szövetségi kapitány rossz döntéseiben keresendőek. A szakvezetőtől két nappal a milánói 0-0 után köszönt el a FIGC.

A tapasztalt sportvezető 2014 nyara óta irányította a szövetséget, miután elődje, Giancarlo Abete azonnal lemondott, amint a válogatott kiesett a brazíliai vb csoportkörében.