Akár be is zárhatják a Camp Nout a szurkolók miatt

Barcelona v Sevilla - La Liga Barcelona Catalonia Spain SPORT sports FOOTBALL futbol Soccer
Vigyázniuk kell a katalán szurkolóknak
Vágólapra másolva!
Zárt kapus büntetést kaphat az FC Barcelona, ha labdarúgócsapatának szurkolói Spanyolországot sértegető rigmusokat énekelnek a lelátón.

Javier Tebas, a La Liga elnöke pénteken kijelentette, hogy a barcelonai szurkolók szabadon éltethetik a katalán függetlenséget a mérkőzéseken, de ha sértegetik Spanyolországot, zárt kapus büntetés várhat a klubra.

Vigyázniuk kell a katalán szurkolóknak Forrás: NurPhoto/Miquel Llop/NurPhoto/Miquel Llop

A stadionban az október 1-jére kiírt, de a kormány által betiltott - mégis megtartott - függetlenségi népszavazás óta rendszeresen dicsőítik Katalóniát.

A liga 2014 óta rendkívül szigorúan ítéli meg, ha a drukkerek társadalmi kérdésekben nyilvánítanak véleményt a lelátókon.

Akkor történt, hogy az Atlético Madrid-Deportivo La Coruna meccs előtt a hazaiak meggyilkoltak egy vendégszurkolót a fővárosban.

A La Liga heti kiadványa emlékeztet rá, hogy az erőszakra buzdító, sértő énekek nagyobb veszélyt jelentenek, mint a stadionokban és azok környékén elkövetett erőszak.

A visszaeső elkövetőeknek bírságot kell fizetniük, a klubokra pedig szektorbezárás vagy zárt kapus büntetés vár.

Az előző szezonban a Sporting Gijónt szektorbezárással sújtották, mert szurkolói rasszista módon szidalmazták az Athletic Bilbao játékosát, Inaki Williamst.