Vágólapra másolva!
Sajtótájékoztatót tartott az MLSZ Telkiben, a magyar labdarúgó-válogatott edzőközpontjában. Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány, valamint Dibusz Dénes és Bese Barnabás latolgatta az esélyeket a Costa Rica elleni találkozót megelőzően, majd válaszoltak az újságírói kérdésekre.

Szélesi néhány szó erejéig visszakanyarodott a csalódást keltő luxemburgi mérkőzésre, ahol természetesen nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt előzetesen eltervezték. Sérülések is nehezítették a válogatott dolgát, de az sem könnyített a helyzeten, hogy a végleges keret mindössze két napot tudott közösen gyakorolni.

Ettől függetlenül a vereségre nincs mentség, minden játékos komoly fejmosást kapott az öltözőben. Kedden este Costa Rica ellen egy más mentalitású csapatot vár a pályára, az összeállításban pedig lesznek változások. Az biztos, hogy Dzsudzsák Balázs térdsérülés miatt nem játszhat, a csapatkapitány Kádár Tamás lesz majd, aki Szélesi indoklása szerint mind a klubjában, mind a válogatottban mutatott teljesítménye alapján rászolgált a karszalagra.

Szélesi Zoltán olyan teljesítményt vár a játékosoktól Costa Rica ellen, hogy utána mindenki tükörbe tudjon nézni Forrás: mlsz.hu

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, természetesen hiányozni fog a szurkolás a mérkőzésen, hiszen ahogy fogalmazott, neki mindig hatalmas erőt adott a drukkerek buzdítása, akár játékosként, akár szakemberként hallhatta, mindig libabőrös lett a hangulattól.

Costa Rica ellen az lesz a minimum, hogy a játékosok olyan hozzáállást tanúsítsanak a 90 perc során, hogy utána bátran tükörbe nézhessenek.

Az már korábban eldőlt, hogy Costa Rica ellen Dibusz Dénes áll majd a magyar kapuban. A Ferencváros kapusa nehéz meccsre számít, hiszen egy vb-résztvevő alakulat lesz az ellenfél, és bár több nagy név is hiányzik majd a vendégektől, a helyükre behívott futballisták alighanem bizonyítani akarnak majd a kapitánynak.

Dibusz Dénes nehéz meccsre számít Costa Rica ellen, de muszáj kijavítani a luxemburgi fiaskót Fotó: Szabó Gábor - Origo

Bese Barnabás is szót ejtett arról, hogy nem lesz szervezett szurkolás a mérkőzésen. Tiszteletben tartják a drukkerek döntését és elfogadják azt, egyértelműen az most a legfontosabb feladat, hogy visszaállítsák a közönséget és újra elnyerjék a bizalmukat.

Dibusz és Bese elmondta, a játékosok külön nem ültek össze a luxemburgi kudarc után, hiszen őszinte a viszonyuk a szakmai stábbal, így közösen beszélték meg a vereség okait és együtt vonták le a tanulságokat.