Beigazolódott a félelem: Buffon lemondta a válogatottságot

Buffon
FIFA World Cup Qualifiers play-off Switzerland v Northern Ireland Gianluigi Buffon of Italy crying at the end of at San Siro Stadium in Milan, Italy on November 13, 2017. (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-válogatott svédek elleni szégyenteljes kiesése után az együttes kapitánya és legendás kapusa, Gianluigi Buffon bejelentette visszavonulását a nemzeti csapattól.

Buffon elképesztő karrierje Cesare Maldini szövetségi kapitány regnálása idején kezdődött a válogatottban. 1997 október 29-én, 19 évesen és 9 hónaposan mutatkozott be Oroszország ellen, méghozzá egy vb-pótselejtezőn Moszkvában, ahol a megsérülő Gianluca Pagliuca helyére állt be.

Gigi Buffon lemondta a válogatottságot Forrás: NurPhoto/Matteo Ciambelli/NurPhoto/Matteo Ciambelli

A sors furcsa fintora, hogy az utolós találkozóját is egy pótselejtezőn vívta, mely mind a legendás kapus, mind az Azzurik szempontjából tragikusra sikerült, 1-0-s összesítéssel alulmaradtak a svédek elleni párharcban, így nem jutottak ki a 2018-as oroszországi világbajnokságra.

- mondta könnyeivel küszködve a legenda, aki 175 alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

Gianluigi Buffon után a keret "maradék" két 2006-os világbajnoka,

Daniele De Rossi és Andrea Barzagli is lemondta a szereplést az olasz labdarúgó-válogatottban.

A 34 éves De Rossi 13 év alatt 117 mérkőzésen viselte a címeres mezt, ezzel a negyedik az örökrangsorban, míg a 36 esztendős Barzagli 73 alkalommal volt válogatott.

Könnyen elképzelhető, hogy a hétfői kudarc után a gárda legjobb védője, Giorgio Chiellini is hamarosan hasonló döntésre jut, azonban a Juventus klasszisa egyelőre "nyitva hagyta az ajtót".