Vágólapra másolva!
A svéd-olasz világbajnoki pótselejtező árnyékában rangos felkészülési meccseket rendeztek szerte Európában.

32. alkalommal találkozott az angol és a német válogatott, de az biztos, hogy nem ez lesz a legmaradandóbb emlékű. A mérleg egyébként teljesen kiegyenlített, mindkét csapat 13 meccset nyert eddig, ez volt a hatodik döntetlen.

Az angol csapatban négyen is debütáltak, először kapott lehetőséget Pickford a kapuban, Joe Gomez, Loftus-Cheek és Tammy Abraham is.

A világbajnoki címvédő németek végig mezőnyfölényben futballoztak, de gólveszélyt csak az első harminc percben jelentettek. Utána hiába birtokolták lényegesen többet a labdát a kapura semmilyen veszélyt nem jelentő angoloknál, nem sikerült gólt szerezniük a rendkívül kevés helyzetet hozó találkozón.

Jamie Vardy és Marc-Andre ter Stegen munkában Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Marvin Ibo Guengoer

Belgium hiába vezetett kétszer Mexikó ellen, a brüsszeli összecsapáson a vendégek mindkétszer egyenlítettek, majd a 60. percben a vezetést is átvették. Romelu Lukaku második találatával azonban sikerült egyenlíteniük az esélyesebb házigazdáknak is. A vendégeknél a második félidőben Hirving Lozano négy perc alatt duplázott.

A francia válogatott az első, majd a második félidő közepén is gólt szerzett, így kétgólos győzelmet aratott otthon Wales ellen.

Eredmények:
Anglia-Németország 0-0
Belgium-Mexikó 3-3 (1-1)
gólok: E. Hazard 17., Lukaku 55., 70., ill. Guardado 39. – 11-esből, Lozano 56., 60.
Franciaország-Wales 2-0 (1-0)
gólok: Griezmann 18., Giroud 71.
Ukrajna-Szlovákia 2-1 (1-1)
gólok: Jarmolenko 39., Konopljanka 54., ill. Stetina 10.
Lengyelország-Uruguay 0-0