Vágólapra másolva!
A cégbírósághoz fordultak az Újpest FC labdarúgócsapatának szurkolói, akik továbbra is a címer megváltoztatását kifogásolják.

A drukkerek szerint - ahogyan Facebook-oldalukra feltöltött beadványban és a Nemzeti Sportban is olvasható - a futballcsapatot működtető gazdasági társaság önállóan döntött a címer megváltoztatásáról, holott ehhez a társasági szerződésben foglaltak alapján csak az anyaegyesülettel, az UTE-val közösen - százszázalékos szavazati aránnyal - lett volna lehetősége.

Amennyiben a cégbíróság törvénytelenséget állapít meg, akkor a kérelmezők a címer eredeti állapotának visszaállítását követelhetik.

A szurkolók ugyancsak kifogásolják, hogy a klub ügyvezetője nem hívta össze a taggyűlést akkor, amikor a klub törzstőkéje a felére csökkent, pedig ez jogszabályi kötelezettsége lett volna.

Az Újpest FC júliusban bemutatott új címere Forrás: ujpestfc.hu

Az Újpest FC július 3-án mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött szurkolói voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között.

A szurkolók tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását,

az UTE pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz. Az anyaegyesület felszólította a labdarúgóklub vezetőit - Gyarmati Eszter ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost -, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot, és már akkor jelezte, hogy ellenkező esetben „jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját”.

Duchatelet július 20-án sajtótájékoztatón kijelentette, nincs visszaút,

marad a lila-fehérek új címere. Hozzátette, a klub fejlődése, a brand, illetve a logóhasználati jog miatt volt szükség a változtatásra.

Az UTE pert indított az Újpest FC-vel szemben, amelyet első fokon elveszített.