Vágólapra másolva!
Bundagyanú miatt vádat emelt a görög ügyészség Vangelisz Marinakisz, a labdarúgó Bajnokok Ligájában is érdekelt Olympiakosz elnöke, valamint további 27 személy ellen.

A tájékoztatás alapján az ügyben lefolytatott nyomozás során 2012 és 2015 közötti mérkőzésekre összpontosítottak, amelyeken a feltételezések szerint előre megbeszélt eredmények születtek. A bíróság tíz év börtönbüntetést is kiszabhat a vétkesekre, amennyiben bebizonyosodik a bűnösségük. A tárgyalásra várhatóan 2018 közepén kerül sor.

Az egykori elnök úr az Arsenal elleni, 2015-ös BL-meccsen Forrás: SOOC/Menelaos Myrillas / SOOC/Menelaos Myrillas

A hajómágnás és média-befektető Marinakisz - aki 2010-ben vette át a pireuszi együttes irányítását - tagadta az ellene felhozott vádakat, viszont a jogerős bírósági döntésig ideiglenesen lemondott klubelnöki pozíciójáról. Ügyvezetőként addig helyettese, Jannisz Moralisz irányítja a 44-szeres bajnok klubot, amely a legutóbbi hét idényben aranyérmes lett.

Az Olympiakosz - és az angol Nottingham Forest - 50 éves tulajdonosa mellett hasonló gyanú merült fel több görög klub, köztük az Atromitosz, a Levadiakosz, valamint a Veroia befektetőivel, illetve volt és jelenlegi klubvezetőivel, korábbi játékvezetőkkel és a görög szövetség tisztviselőivel szemben.