A Real és a Barca kerete sem ér annyit mint a Cityé

Manchester City
(LtoR) Manchester City's Brazilian goalkeeper Ederson, Manchester City's Brazilian striker Gabriel Jesus, Manchester City's English defender Kyle Walker, Manchester City's English midfielder Raheem Sterling, Manchester City's Belgian midfielder Kevin De Bruyne, Manchester City's Spanish midfielder David Silva, Manchester City's English defender John Stones, Manchester City's English midfielder Fabian Delph, Manchester City's Argentinian defender Nicolas Otamendi, Manchester City's German midfielder Leroy Sane and Manchester City's Brazilian midfielder Fernandinho pose for a team photo ahead of the UEFA Champions League Group F football match between Manchester City and Napoli at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on October 17, 2017. Manchester City won the match 2-1. / AFP PHOTO / Oli SCARFF
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Sporttudományi Központ legfrissebb kimutatása szerint már nem a Barcelona, vagy a Real Madrid kerete éri a legtöbbet a futball világában. Ráadásul az éllovas Manchester Cityn kívül egy másik angol együttes is megelőzte a két spanyol gigászt. 

A CIES jelentése szerint a Premier League éllovasának kerete nem kevesebb, mint 1,196 milliárd euró, legértékesebb játékosa pedig a hetek, sőt hónapok óta ihletett formában futballozó Kevin de Bruyne, a maga 145 milliós árával, de a csapatból még Leroy Sanét, Raheem Sterlinget és Gabriel Jesust is 100 millió fölé taksálják.

Íme, a világ legértékesebb kezdőcsapata Forrás: AFP/Oli Scarff

Második helyre némi meglepetésre a Tottenham került, Pochettino együttesének összértéke 1,173 milliárd euró, a Spurs MVP-je pedig a góllövőlistán éllovas Harry Kane a maga 186 milliós "árcédulájával".

A dobogó harmadik fokán a Barcelona található (1,130 milliárd euró), ami viszont érdekesség, hogy a kimutatás szerint nem Lionel Messi, hanem Luis Suárez a csapat legdrágább játékosa (134 millió euró).

Negyedik a Chelsea, még éppen egymilliárd fölötti összértékkel (1,044 milliárd euró), a londoniaknál Eden Hazard éri a legtöbbet (121 millió euró), ötödik pedig a Manchester United (919 millió euró), köszönhetően főleg a 165 millióra becsült Romelu Lukakunak.

Csupán hatodik a mostanság gyengélkedő Real Madrid, a maga 903 millió eurós árával, melyből a szintén hullámvölgyben lévő Cristiano Ronaldo 96 milliót ér.

A Nemzetközi Sporttudományi Központ legfrissebb, top100-as listáját ide kattintva olvashatják részletesen.