Vágólapra másolva!
Nikolics Nemanja a Videotonban, a lengyel Legiában és az amerikai Chicagóban is gólkirály lett, a válogatott előző kapitánya, Bernd Storck mégsem adott neki kulcsszerepet. Most a nemzeti csapatban is eljöhet az ő ideje, ám ehhez szerinte az kell, hogy bízzanak benne.

- nyilatkozta Nikolics Nemanja a Luxemburg elleni válogatott meccs előtt.

"Akitől bizalmat kaptam, az nem csalódott bennem. Én olyan poszton játszok, hogy ha nem fogok bizalmat kapni, akkor nehéz lesz gólokat szereznem és sikeresnek lennem."

"Ez esetben biztos, hogy nem fogok csalódást okozni" - mondta a Sport 24 azon kérdésére, lehetséges-e, hogy az Eb-selejtezőkön is gólkirály legyen belőle.

Nikolics Nemanja tavaly nyáron Marseille-ben ünnepelt a válogatottal Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Amerikában a liga legértékesebb játékosának választották, és az ottani FIFA 2018 borítójára is felkerült, a góllövőlistán pedig nem akárkiket előzött meg. "Nagyon-nagy harc folyt egész évben a gólkirályi címért az első fordulótól az utolsóig."

mire vagyok képes az ilyen nagy nevek ellen. Örülök, hogy nem okoztam csalódást sem a családomnak, sem a szurkolóknak."

Nikolicsnak nagyon jók az első benyomásai Georges Leekens új szövetségi kapitányról.

"Nagyon szimpatikus, egyúttal nagyon kíváncsi volt, hogy miként alakulnak a dolgaim Amerikában. Most ő is figyel, ismerkedik a játékosokkal, az országgal, és remélem, hogy együtt sikeresek leszünk."

A magyar válogatott csütörtökön Luxemburgban lép pályára, jövő kedden pedig Costa Ricát fogadja.