Cristiano Ronaldo, te vagy a legrosszabb támadó

fbl Horizontal
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts during the Spanish league football match Real Madrid CF vs UD Las Palmas at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on November 5, 2017. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
A topligák futballistái közül a közelmúltban a világ legjobb játékosának megválasztott Cristiano Ronaldo a legrosszabb formában lévő támadó. A statisztikusok szerint legalábbis biztosan, a spanyol AS ugyanis érdekes kimutatást tett közzé a napokban, mely finoman szólva sem hízelgő a portugálra nézve.

CR a Real Madrid legutóbbi bajnokiján sem talált a kapuba, hiába voltak meg a helyzetei a Las Palmas ellen, nem tudott élni velük. Pedig már hét mérkőzésen is pályára lépett a szezonban, összesen 630 percet játszott. Egyelőre azonban vaktölténnyel tüzel;

48 lövéséből mindössze egy gól született, ez pedig csupán 2,08 százalékos hatékonyságot jelent.

Ezzel 710. a rangsorban azon játékosok közül, akik minimum tízszer próbálkoztak a gólszerzéssel, ennél pedig nincs gyengébb mutató az angol, a francia, a német, az olasz és a spanyol bajnokságban.

Egyszer fent, egyszer lent: Cristiano Ronaldo hullámvölgybe került Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Meglepődnénk persze, ha Ronaldo huzamosabb ideig a lista alján maradna, mindenesetre nem ilyen teljesítményt szoktunk meg tőle, de abban is biztosak lehetünk, hogy nála jobban senkit nem zavar ez a hullámvölgy.

A következő fordulóban a városi rivális Atlético Madrid ellen javíthat, a Real ugyanis november 18-án, szombaton 20.45-től a Wanda Metropolitanóban vendégeskedik.