Két hete nem találják az UEFA egyik korábbi vezetőjét

Switzerland: Swiss police raid the headquarters of UEFA in Nyon SQUARE FORMAT
SWITZERLAND, Nyon: A photo taken on April 8, 2016 shows the logo of European football body UEFA at the UEFA headquarters in Nyon.Swiss police raided the headquarters of European football body UEFA on April 6 following the latest revelations of a web of Panama-based offshore financial dealings by the rich and famous. The raid came after the so-called Panama Papers revealed that newly elected FIFA president Gianni Infantino signed TV rights contracts for the Champions League with a company headed by two defendants later caught up in the corruption scandal that engulfed football's world body. - Rémy GENOUD
Vágólapra másolva!
Két hete, hogy családja semmit nem tud az Európa Labdarúgó Szövetség egy korábbi vezető tisztviselőjének hollétéről. Bernard Ross súlyos mentális betegségben szenved, ami tovább nehezíti a keresését.

Az 51 éves férfi október 18-án azzal indult oxfordi otthonából, hogy Londonba utazik, meglátogatni a testvérét, azóta viszont senki nem hallott felőle - írja a BBC. Ross, aki egészen idén januárig az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) televíziós közvetítésekért és digitális technológiáért felelős vezetője volt (2016-ban ő irányította az Európa-bajnokság és a Bajnokok Ligája közvetítéseit), azért kellett, hogy otthagyja munkahelyét, mert az orvosok súlyos bipoláris zavart állapítottak meg nála.

A betegséget elsősorban az extrém hangulatingadozások - a szinte mámoros feldobottságtól a legsúlyosabb depresszióig - váltakozása jellemzi, egy-egy fázis napokig, de akár hónapokig is eltarthat.

A család már jelezte Ross eltűnését a rendőrségnek, akik meg is kezdték a keresését. Egyelőre annyit lehet róla tudni, hogy Calais-nál belépett Franciaországba, majd Párizsból dél felé indult. A család szerint Dél-Franciország mellett Svájc - talán korábbi munkahelye, az UEFA nyoni székhelye - is az úti célja lehet.

Amikor a betegsége kitudódott, kollégái egy online felületen gyűjtést indítottak a számára, ahol a "a sportág leginkább előre gondolkodó személye"-ként jellemezték.