Vágólapra másolva!
Micsoda álom, micsoda mámor! – éneklik a Dunaszerdahelyi AC ultrái, és nem járnak messze a valóságtól. Álomszerű mérkőzést vívott egymással a DAC és az ősi rivális Slovan Bratislava a szlovák labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában, ahol hátrányból fordított és nyert 2–1-re a sárga-kék alakulat, megannyi helyi és magyar szemébe könnyeket csalva. 

„Annyi mindent kéne még elmondanom"

Hiszen ez nem csak egy meccs a sok közül. Ez az év meccse. A dunaszerdahelyieknek biztosan, és sok honfitársunknak is. Az M1-es autópályán Budapest és Komárom között legalábbis nincs olyan benzinkúti pihenő, ahol ne sárga-kékbe öltözött szurkolókat látna az ember, az autókból pedig ismerős dallamok és Ismerős Arcok, Nyerges Attila karcos hangja és a Nélküled zengi be a tájat.

Ünnep van, ünnep lesz. A futball ünnepe, a DAC ugyanis az ősi rivális Slovan Bratislavát fogadja,

mindenki a MOL Arénába tart. A stadionban ráadásul ezen a találkozón avatják fel a főtribünt, amelynek átadásával már több mint tízezer férőhelyessé válik az aréna.

Impozáns látvány a november 3-án, a DAC-Slovan rangadón átadott főtribün. A képre kattintva galéria nyílik Fotó: Polyák Attila - Origo

Megérkezünk, újságírói eligazítás, létesítménybejárás. Impozánsra sikerült az új lelátó, nyugati luxus, keleti kényelem.

A Skyboxokban igényesen bekészített minőségi borok, sőt szivargyűjtemény várja a VIP vendégeket.

Két óra van még a kezdésig, az öltözőkben azonban már minden készen áll a főszereplők fogadására. A hazaiak három magyar játékosa, Kalmár Zsolt, Mervó Bence és Vida Kristopher egymás mellett öltözik.

A Dunaszerdahelyi AC magyarjai egymás mellett öltöznek. A képre kattintva galéria nyílik Fotó: Polyák Attila - Origo

Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa rögtönzött sajtótájékoztatón mesél örömmel a munkálatokról és arról, hogy ha az aréna utolsó fejlesztése is lezárul – várhatóan 2018 első félévére –,

akkor 12 700 néző szurkolhat az arénában.

Reményei szerint minél több alkalommal játszhat majd telt ház előtt a csapat, ehhez persze eredményes szereplés is szükséges, akár bajnoki cím is, az egyesület mindenre felkészült – teszi hozzá viccesen a csallóközi üzletember.

„Hogy elmeséljem, milyen jó, hogy itt vagyunk"

A csapatok melegítenek, a lelátón pedig egyre kevesebb az üres szék. Semmi kétség, itt ma tényleg megdől a nézőcsúcs. Megvannak a kezdők, egy-egy magyar az összeállításokban;

a vendégeknél Holman Dávid, hazai oldalon Kalmár Zsolt képviseli az anyaországot,

Mervó és Vida a kispadon. A szervezők semmit nem bíznak a véletlenre, EDDA, Republic és más hazai klasszikusok slágereivel hangolják a drukkereket, akik örömmel kapcsolódnak be a Szállj el, kismadár és a Kör refrénjébe.

A dunaszerdahelyi B-közép ezúttal is kitett magért, szenzációs koreográfiával készült a rangadóra. A képre kattintva galéria nyílik Fotó: Polyák Attila - Origo

Felcsendül a Nélküled, három és fél perc folyamatos borzongás, libabőrözés, ezt egyszer mindenkinek át kell élnie a helyszínen. Aztán a B-közép rázendít a Himnuszra, a mérkőzés pedig elkezdődik. A VIP-páholyban többek között a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor is ott ül.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor is a helyszínen tekintette meg a találkozót. A képre kattintva galéria nyílik Fotó: Polyák Attila - Origo

Az iramra nem lehet panasz, hajtanak becsülettel a fiúk, helyzetek itt is, ott is,

a 31. percben aztán Holosko elcsendesíti a több mint tízezres hazai publikumot,

az egyébként is agilisan futballozó Holman szabadrúgását bólintja a dunaszerdahelyi kapuba. Kell egy kis idő a sárga-kék játékosoknak és drukkereknek, hogy felocsúdjanak a kapott gól után, de némi bizonytalanság után újra maximális hangerőn szól a Hajrá, DAC! és a focisták is túlteszik magukat azon, hogy a Slovan vezet.

NINCS MÉG VÉGE, LAPOZZON A FOLYTATÁSHOZ