Erre varrjon gombot: mini-világbajnokságot rendezne az UEFA

Aleksander Ceferin, UEFA
Aleksander Ceferin még bízik a folytatásban
Vágólapra másolva!
Azt írja a Bild, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség, azaz az UEFA mini-világbajnokságot szervezne a világ összes válogatottjának.

Az eseményt a Nemzetek Ligájához hasonló rendszerben bonyolítanák le, a résztvevők kvalifikációval juthatnának a mindent eldöntő szakaszba.

Hogy az UEFA-nak mi köze van a nem európai országokhoz, hogy miként tudná a FIFA nélkül ezt az eseményt tető alá hozni, arról semmit sem lehet tudni.

További kérdésekre az UEFA nem válaszolt.

"Bild": UEFA plant Mini-WM für Nationalmannschaften aus aller Welt

Frankfurt/Main (dpa) - Die Europäische Fußball-Union wirbt laut "Bild"-Zeitung für ein neues Turnier für Nationalmannschaften aus aller Welt, das eine Art Mini-WM sein soll. Ähnlich der neuen Nations League könnten demnach die Teilnehmer an der kleinen Endrunde in einer Qualifikationsphase ermittelt werden. Die Zeitung verweist auf ein Treffen von UEFA-Boss Aleksander Ceferin mit Vertretern der Mitgliedsverbände in Frankfurt/Main.

Ha nem kacsa az egész, akkor az utóbbi évek legérdekesebb kezdeményezése lehet ez a torna, amelyet nehéz lesz beilleszteni az amúgy is zsúfolt futballnaptárba.