Vágólapra másolva!
Több mint egy éve nem lépett pályára meccsen, az orvosa azt mondta, örüljön, ha a kertben tud focizni a gyerekével, Santi Cazorla azonban hamarosan visszatérhet.

Santi Cazorla, az Arsenal játékosa a Marcának adott interjút arról, milyen kínokat kellett átélnie az elmúlt időszakban. Több mint egy év alatt nyolc műtéten esett át, elfertőződött a sebe, a lába és a pályafutása is veszélybe került.

Santi Cazorla padlóra került Forrás: AFP/IKImages/Glyn Kirk

A 32 éves játékos ma már közel van a visszatéréshez, szeretne januárban újra pályára lépni, de korábban abban sem lehetett biztos, hogy a kertben focizhat majd a gyerekeivel, miután a szalag a jobb lábában nyolc centiméterrel lett rövidebb, mint a balban.

Cazorla még az előző idény kezdetén szedett össze egy Achilles-sérülést, amit nyolc műtét követett, még bőrt is kellett átültetni a karjáról, ezért is van egy kis tetoválásdarab a bokáján.

Miután az angol orvosok kudarcot vallottak, Cazorla visszatért Spanyolországba, ahol egy specialista, Dr. Mikel Sánchez vette kezelésbe.

„Egyből látta, hogy a fertőzés elérte a csontot és az Achilles-ínt is" – mondta Cazorla, aki Salamancában lábadozott, miközben családja Londonban maradt, ugyanis a gyerekek ott kezdték el az iskolát.

A Marca címlapja Forrás: marca.com

Ha a fertőzést nem kezdik időben kezelni, könnyen lehet, hogy amputálni kellett volna Cazorla lábát, aki ma már túl van a nehezén.

Arsene Wenger azt nyilatkozta, az ünnepek után várja vissza edzésre a spanyol játékost.