Film készülhet Kubala László életéről

Alfredo Di Stefano, Kubala László, foci
Hungarian-born forward Laszlo Kubala (R) juggles with the ball in front of Argentinian-born teammate Alfredo Di Stefano during Spain's national soccer team practice 12 March 1958 in Colombes, in the suburbs of Paris, on the eve of the soccer match against France. AFP PHOTO / AFP PHOTO / STAFF
Vágólapra másolva!
A Barcelona 90 éve született egykori sztárjára, a Ferencvárosból indult Kubala Lászlóra emlékeztek pénteken ünnepség keretében a Groupama Arénában, ahol egy vándorkiállítás nyílt a legendás labdarúgó tiszteletére.

A rendezvényen Kubatov Gábor, az FTC elnöke ünnepi beszédében emlékeztetett arra, hogy Kubala László első élvonalbeli bajnoki mérkőzését a Ferencváros színeiben játszotta, s egész életében azt vallotta, hogy a vére zöld-fehér, s amikor Budapesten járt, mindig ellátogatott a klubhoz.

fogalmazott Kubatov Gábor, aki kihangsúlyozta: az ünnepségnek az adott aktualitást, hogy az 1956-os forradalom idején ezen a napon döntött úgy a Ferencváros elnöksége, hogy visszaveszik a klub színeit, címerét és a nevét.

Kubala László (jobbra a labdával) és Alfredo di Stefano Forrás: AFP/Staff

A megemlékezés alkalmából Budapestre jött Kubala László családja is. Fia, Carlos azt mondta, nagyszerű érzés számukra, hogy visszatérhettek a gyökerekhez, s kiemelte, édesapját egy szívből jövő elkötelezettség kapcsolta a Ferencvároshoz.

zárta mondandóját.

A Barcelona képviseletében az a Josep Fusté elnöki tanácsadó méltatta Kubalát, aki elmondása szerint öt évig játszott együtt vele a katalán együttesben. Kocsis Tibor, a Magyarok a Barcáért című film rendezője bejelentette, hogy

a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, nemzetközi összefogással egész estés film készülhet Kubala Lászlóról.