Vágólapra másolva!
A Honvéd Magyar Futball Akadémia U19-es csapata az ifjúsági Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében, súlyos 8-0-s vereséget szenvedett az orosz FK Krasznodar otthonában. A visszavágó ezzel formalitásnak tűnik.

Az első fordulóban a montenegrói Szutjeszka Niksics ellen 3-2-es összesítéssel (2-2, 1-0) továbbjutó magyar bajnok a második fordulóban már súlytalannak bizonyult az előző körben a kazah Kairat Almatival is csúnyán elbánó (2-2, 9-0) FK Krasznodar otthonában.

Az orosz csapat a duplázó Ivan Ignatyev vezetésével a 31. percre 3-0-s előnybe került, a fordulás után pedig csak rosszabb lett a helyzet: az 53. és az 58. perc között újabb három gólt kapott a Honvéd, majd a hajrában még kettőt. Ignatyev végül a nyolc gól felét vállalta magára.

A három hét múlva (november 22-én) esedékes visszavágón így már csak a becsületéért küzdhet a magyar csapat, a rájátszásért aligha.

Az ifjúsági BL az U19-es korosztály épülését szolgálja. A csoportkörben a felnőtt BL 32 csapatának utánpótlás együttesei neveztek be, míg további 32 csapat az őt delegáló nemzeti bajnokság UEFA együtthatója alapján indulhat.

A felnőtt BL-ágon is rendeztek már mérkőzéseket, melyek közül a 3-3-ra végződő Sevilla-Szpartak Moszkva, illetve az 5-0-s angol vezetés után szinte már szorosnak tűnő, 5-3-as végeredményt hozó Napoli-Manchester City összecsapásokat érdemes kiemelni.