Ranierinek nyolc hónap után újra felkínálták egykori sikercsapatát

Ranieri
Nantes' Italian head coach Claudio Ranieri looks on during the French Ligue 1 football match between Lille and Nantes on August 6, 2017 at Pierre Mauroy Stadium, in Villeneuve d'Ascq, northern france. / AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN
Vágólapra másolva!
A Leicester City meglépte a váratlant és újra megpróbálta szerződtetni korábbi sikeredzőjét, az olasz Claudio Ranierit.

Októberben a gyenge bajnoki szereplést követően menesztette Ranieri utódját, Craig Shakespeare-t a Leicester City és olasz sajtóhírek szerint Claudio Ranieri neve is felmerült a lehetséges jelöltek között.

Ez azért felettébb érdekes, mert csak nyolc hónap telt el azóta, hogy kirúgták a klub történetének legsikeresebb menedzserét.

Bizonyára mindenki emlékszik rá, hogy Ranieri vezetésével 2016-ban bajnoki címet ünnepelhetett a Leicester a Premier League-ben.

Claudio Ranieri már Franciaországban varázsol Forrás: AFP/Philippe Huguen

Ranieri nyár óta a Nantes vezetőedzője és a franciáknál is hamar letette névjegyét, a legnagyobbak mögött közvetlenül, az ötödik helyen áll a Nantes a francia bajnokságban, két pontra a Bajnokok Ligája indulást jelentő helyektől.

A Corriere dello Sport interjújából derült ki, hogy az olasz edzőnek újra felajánlották a Leicester menedzseri pozícióját, de Ranieri udvariasan megköszönte és visszautasította a lehetőséget.

A jelenleg 11. helyen álló Leicester végül a francia Claude Puelt nevezte ki, aki az Everton elleni győzelemmel debütált a kispadon.