Vágólapra másolva!
A Manchester United portugál menedzserét, José Mourinhót a legendás ökölvívóhoz hasonlította Gary Neville, a manchesteriek korábbi játékosa.

A jelenleg televíziós szakértőként és szakíróként is dolgozó Neville, aki korábban kapitánya is volt a Manchester United csapatának, a legendás bokszolóhoz, Floyd Mayweatherhez hasoníltotta Mourinhót.

A hasonlóság elsősorban a minden áron győzni akarásból fakad.

José Mourinho a Tottenham elleni bajnoki után Mauricio Pochettinóval Forrás: AFP/Oli Scarff

„Mauricio Pochettinót vagy Jürgen Kloppot a támadófociért szokás magasztalni, de Mourinho szerintem kicsit olyan, mint Mayweather" – mondta Neville a Skysports hétfő esti adásában.

„Mayweathert sokszor unalmasnak titulálták, amikor a védekezést használta legfőbb fegyverként, így kifárasztva az ellenfeleit.

Klopp nem vetne be ilyen taktikát Mourinho ellen, de a Tottenham sem próbálkozna kontrákkal, attól félve, hogy Mourinho kontrázza majd meg a csapatot."

Gary Neville védelmébe vette Mourinhót, aki a Tottenham elleni bajnoki sikert követően a kamerába nézett és mindenkit csendre intett.

„Több tiszteletet érdemelne. A gesztus azt jelentette, hogy mindenki csendben maradhat, követjük a módszereimet és ezekkel leszünk eredményesek" – mondta Gary Neville.