Az MU lehet a Chelsea-City derbi igazi győztese

FOOTBALL - ENGLISH CHAMP - MANCHESTER CITY v CHELSEA ANGLETERRE CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP CHELSEA CITY ENGLAND FOOT FOOTBALL league MANCHESTER PREMIER Soccer SPORT
Manchester City manager Pep Guardiola shakes hands with counterpart Antonio Conte of Chelsea ahead of the Premier League match between Manchester City and Chelsea played at the Etihad Stadium, Manchester, England, on December 3, 2016 - Photo Matt West / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
Hatalmas rangadóval zárul a Premier League 7. fordulójának szombati játéknapja, a címvédő Chelsea a listavezető Manchester Cityt fogadja.

Két bombaformában lévő csapat randevúzik ma kora este a Stamford Bridgen, ahol mindkét alakulat joggal bizakodhat abban, hogy a találka az ő kedve és szájíze szerint alakul.

Antonio Conte csapata szerdán a Bajnokok Ligájában aratott sikerével mérföldkőhöz ért,

holtversenyben ez a klub újkori történelmének leghosszabb idegenbeli győzelmi sorozata;

minden versengést figyelembe véve ez volt zsinórban a hatodik diadal távol az otthon "melegétől" (hasonlóra a 2004/05-ös idényben kétszer, a 2005/06-os bajnokságban egyszer, 2006/07-ben ismét kétszer, 2012/13-ban pedig egyszer volt példa). Az abszolút rekordot 1988/89-es Chelsea állította fel, az akkori hét idegenbeli győzelemmel.

Pep Guardiolának eddig csak a gratuláció jutott osztályrészül a Chelsea és Antonio Conte ellen Forrás: DPPI/Matt West

Most a Stamford Bridge-en kell újra helytállnia Hazardéknak, ahol legutóbbi 23 meccséből 2 vereség és 1 döntetlen mellett 20 a mutató.

A múltheti fordulóban a Stoke ellen triplázó Álvaro Morata a Chelsea történetének 17. játékosa, aki mesterhármast ért el, ebben az összevetésben az örökranglista második helyén állnak a Kékek, csak az Arsenal előzi meg őket 19 háromgólos labdarúgóval.

A City bár ijesztő mód termelte az utóbbi hetekben a gólokat, most nagy bajba került;

a nyáron rekordösszegért vásárolt és ezzel a világ legdrágább védőjévé váló Benjmain Mendy-t műteni kell és vélhetően félév kihagyás vár rá. Elsőszámú gólfelelősük, Sergio Agüero pedig csütörtökön este szenvedett autóbalesetet, melynek következtében több bordája is eltört, őt legalább két hónapig kell nélkülöznie Guardiolának.

Ha már Guardiola, talán meglepő, de a spanyol menedzsernek még nem volt sikerélménye a Chelsea ellen, eddigi 7 mérkőzésén 4 döntetlen és 3 vereség a mérlege.

Pedro a hétközi BL meccsen nem lépett pályára az Atlético ellen, alighanem a City ellen fontos szerep jut neki Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az éllovas nevéhez is fűződik viszont egy rekordbeállítás, méghozzá nem is akármilyen;

a City legutóbbi három bajnoki meccsén egyaránt minimum öt gólt lőtt

(Liverpool 5–0, Watford 6–0, Crystal Palace 5–0), hasonlóra csak a Blackburn (1958/59), valamint az Aston Villa (1899) volt képes.

A manchesteri alakulat immáron 14 bajnoki mérkőzés óta veretlen, 3 döntetlen mellett 11 győzelmet számlál az együttes. Érdekesség, hogy a legutóbbi kudarcot épp a Chelsea ellen szenvedték el még április 5-én, szintén a Stamford Bridgen.

Az egymás elleni statisztika egyértelműen Chelsea fölényt mutat,

a Stamford Bridgen lejátszott 20 meccsből 12 végződött hazai sikerrel.

Mindkét gárda bizakodhat tehát a jó eredényben, Manchester vörös felében azonban vélhetően a döntetlenért szorítanak, hiszen azzal José Mourinho csapata lépéselőnybe kerülhetne két legnagyobb riválisával szemben.

Remek és látványos mérkőzésre van tehát kilátás, melyet

a Spíler TV-n 18.30-tól élőben követhetnek majd a szurkolók.