Leszakadt a lelátó a francia futballmeccsen, sok a sérült

Horizontal
French police officers and members of the stadium staff gather to help LOSC's supporters following the fall of their tribune during the French L1 football match between Amiens and Lille LOSC on September 30, 2017 at the Licorne stadium in Amiens. Several Lille supporters were hurt in Amiens when a stadium barrier collapsed in the away section as the visiting fans celebrated the opening goal of the match. The Ligue 1 fixture was interrupted in the 16th minute after Fode Ballo-Toure's goal sparked celebrations that caused a fence separating the fans from the pitch to crumble under their weight. Dozens of fans tumbled down on to the side of the pitch, crushed by fellow supporters, with medical staff quickly rushing to the scene to tend to those injured. / AFP PHOTO / FRANCOIS LO PRESTI
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának szombati játéknapján az Amiens a Lille-t fogadta, a találkozó azonban a 15. percben félbeszakadt, amikor a vendégek szektora leszakadt, és a szurkolók bezuhantak a pályára.

A Lille játékosa, Ballo Toure a vezető gólját ment ünnepelni a drukkerek elé, amikor a lelátó megadta magát. Az első hírek alapján 10-15 ember sérült meg a balesetben, a legfrissebb hírek viszont 29 sérültről számoltak be, közülük négyen életveszélyben vannak.

A találkozót természetesen félbeszakították, majd a csapatok és a szövetség egyeztetése után végleg beszüntették.

Amiens a rekordnépszerűtlen köztársasági elnök, Macron szülővárosa, korábban soha nem játszott még az első osztályban.

Néhány hete a stadiont elkezdték átépíteni, de az Amiens elnöke szerint nincs összefüggés a lelátó leszakadása és a felújítási munkák között.

Az elnök az agresszív lille-i ultrákat okolja, és szerinte a rendőrség is hibás. Azt mondta, csak 200 vendégszurkolót vártak, ehelyett 500 jött, akik a - szerinte tökéletes állapotú - korlátra felmásztak, és be akartak törni a pályára.