Egy meccs járt az angol sztár felmutatott középső ujjáért

England v Slovakia - FIFA 2018 World Cup Qualifier Dele Alli World Cup Qualifying - European Group F England Slovakia Wembley stadium London 05 Sept 2017 Action Sport GAME Sports TEAM NurPhoto
England's Dele Alli during World Cup Qualifying - European Group F match between England and Slovakia at Wembley stadium, London on 05 Sept , 2017 (Photo by Kieran Galvin/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A FIFA fegyelmi bizottsága egy mérkőzésre tiltotta el Dele Allit, az angol válogatott középpályását.

A Tottenham Hotspur futballistájával szemben az után indult eljárás, hogy a Szlovákiával játszott vb-selejtezőn obszcén mozdulatot tett a játékvezető felé. A 21 éves futballista azt követően mutatta fel középső ujját Clement Turpin bíró irányába, hogy egy szlovák védővel történt ütközése után nem kapott szabadrúgást a csapata.

Dele Alli nem panaszkodhat a bírák szigorára Forrás: NurPhoto/Kieran Galvin/NurPhoto/Kieran Galvin

Később a játékos és Gareth Southgate szövetségi kapitány is azt állította, hogy a mozdulat nem a játékvezetőnek, hanem Dele Alli csapattársának, Kyle Walkernek szólt.

A FIFA pénteki közleménye szerint a játékos tette sértő és sportszerűtlen volt, ezért az eltiltás mellett ötezer svájci frankos pénzbírságot is kirótt.

Anglia jövő csütörtökön a Wembleyben fogadja Szlovéniát, három nappal később pedig Litvániában vendégeskedik. Az angolok az F csoport első helyén állnak, öt ponttal előzik meg a második helyezett szlovákokat. Alli tagja Southgate kapitány keretének.